Siropuri antigripale din legume uzuale

 
Siropuri antigripale din legume uzuale

Sirop antigripal din morcovi

Taiati trei-patru morcovi, curatati si spalati in prealabili, in rondele subtiri. Puneti-i pe o farfurie adanca si acoperiti-i cu zahar pudra. Lasati siropul sa se formeze peste noapte. Luati cate trei linguri de extract pe zi, in cure de lunga durata, sau macar pana la eliminarea simptomelor. Remediul asigura necesarul de vitamine pentru a face fata cu brio virusului gripal.


Sirop antitusiv din ceapa

Tocati marunt 100 g ceapa si puneti-o la fiert in 200 ml apa pentru zece minute. Strecurati si adaugati doua linguri de miere de tei. Puneti din nou la fiert si lasati preparatul pe foc pana se formeaza un sirop gros. Luati intre trei si sase lingurite pe zi. Este un excelent antitusiv natural, fiind util in combaterea tusei de diverse etiologii.


Sirop antigripal din ridiche neagra

Scobiti o ridiche neagra si umpleti gaura cu zahar pudra. In scurt timp, in craterul format se va strange un lichid cu gust dulce si iute totodata, care calmeaza tusea, combate bronsita si grabeste vindecarea episoadelor de raceala sau gripa. Luati trei-patru linguri de sirop pe zi.


Sirop antiviral din usturoi

Curatati 50 g usturoi si puneti cateii la fiert cu o cana de apa. Dupa doua minute, adaugati 50 g miere si amestecati bine. Luati cate o lingurita, de trei ori pe zi. Este un antiviral de exceptie.


Sirop antitusiv din praz

Puneti trei tulpini de praz la fiert in apa cat sa le acopere. Cand se inmoaie bine, scoateti vegetala din apa si adaugati doua linguri de miere. Zdrobiti prazul si amestecati-l bine cu lichidul. Luati o lingura din aceasta potiune la fiecare acces de tuse.

Foto: www.libertatea.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa