Cele mai bune produse pentru ingrijirea parului

 
Cele mai bune produse pentru ingrijirea parului


Naturale, sanatoase, ieftine: cele mai bune produse pentru ingrijirea parului le gasiti pe raftul din camara. Reclamele pentru sampoane, balsamuri etc. sunt care mai de care mai tentante, iar rafturile drogheriilor gem sub atatea produse. Dar ce se ascunde, de fapt, in spatele acestora stiu foarte putini. Un lucru este, insa, sigur: ca mai cu seama conservantii din produsele pentru ingrijirea parului pot produce alergii. Ingrijirea parului este aproape la fel de veche precum omenirea insasi. Iar faptul ca inainte vreme parul isi pastra frumusetea si ajutorul parabenului si al tensidelor este demn de retinut. Generatii dupa generatii si-au „tratat” podoaba capilara cu ingrediente naturale: ulei de masline, galbenus de ou, plante, zeama de lamaie sau miere, pe care le avem si noi la indemana si care, in plus, cruta pielea capului si... portofelul. Si pot fi preparate cat ai clipi.


„Taria” verde a aztecilor

Acizii grasi nesaturati existenti in avocado protejeaza parul uscat.

Ingrediente: 1 avocado, 2 linguri ulei de floarea-soarelui, putina zeama de lamaie.

Preparare si folosire: se zdrobeste miezul de avocado si se amesteca cu restul ingredientelor. Dupa spalare, se intinde pasta astfel obtinuta pe parul ud si se acopera capul cu o folie de plastic si cu un prosop. Dupa 15 minute, se clateste bine parul.


Cand va mananca si va „strange” pielea capului

Datorita acidului sau lactic, iaurtul are un efect calmant asupra pielii capului si previne aparitia matretii.

Ingrediente: 2 linguri iaurt natural, 2 lingurite ulei din germeni de grau, 1 lingurita zeama de lamaie.

Preparare si folosire: amestecati toate ingredientele si intindeti-le usor in parul ud (sters cu prosopul) cu ajutorul unui pieptene cu dintii mari. Clatiti-va, apoi, parul, dupa circa 10 minute.


Masline pentru par lucios

Dupa acest „tratament”, parul lung devine moale si matasos. Acizii grasi din uleiul de masline protejeaza de soare si gaze de esapament.

Ingrediente: 2 linguri ulei de masline, 1 galbenus de ou, putina miere, putina zeama de lamaie.

Preparare si folosire: se incalzeste putin uleiul de masline si se bate (cu telul) cu celelalte ingrediente. Dupa spalare, se maseaza bine varfurile parului cu acest amestec si dupa 20 de minute se spala temeinic, pana cand firele nu mai sunt grase la pipait.


Otet pentru pielea capului

O „mixtura” neobisnuita garanteaza pentru un par fara pic de matreata. Datorita urzicii, pielea capului produce o cantitate mai mica de sebum, astfel ca parul nu se mai ingrasa asa de repede.

Ingrediente: 100 g urzica uscata, 1 l otet de fructe.

Preparare si folosire: se pune urzica intr-o sticla, se toarna peste ea otetul si se inchide bine sticla. Se lasa sa se patrunda intr-un loc cald si se scutura bine o data la cateva zile. Dupa doua saptamani se strecoara si se subtiaza cu 1 l de apa. Cu lichidul preparat astfel, se clateste parul si se maseaza pielea capului.


Pentru piele si radacini

Un ceai de plante pentru clatitul parului intareste radacinile si calmeaza pielea capului.

Ingrediente: 30 g de musetel (flori), rozmarin, dafin, salvie si pelin.

Preparare si folosire: se amesteca, intr-o oala, plantele uscate, cu 1 l de apa, se pun pe foc si se fierb incet, cu capac, 10-12 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. Dupa circa o ora se strecoara si cu ceaiul se clateste parul dupa spalat si se maseaza pielea capului. Ceaiul poate fi pastrat la frigider aproximativ o saptamana.


Tinuta perfecta

Acest intaritor „trateaza” parul cu uleiurile eterice ale musetelului.

Ingrediente: 200 ml infuzie de musetel, zeama unei jumatati de lamaie.

Folosire: dupa spalare, se maseaza in par si nu se mai clateste.

Foto: www.enational.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa