Sfaturi pentru alergici

 
Sfaturi pentru alergici
  • Alaptati copiii cat mai mult - din an in an, numarul copiilor alergici sporeste. Una din pricini este reducerea timpului de alaptat la maximum 6 luni. Protectia imunitara a copiilor impotriva alergiilor este activata numai daca mama isi alapteaza pruncul un an.
  • Stati la distanta de flori si tineti ferestrele inchise - alergicii la polen sa se fereasca de vecinatatea florilor din gradina sau a celor din buchete, precum si de livezile cu pomi infloriti. De asemenea, daca dorm cu fereastra deschisa, sa o inchida la ora 4 dimineata, inainte de a incepe zborul polenului.
  • Mergeti la iarba verde dupa ploaie - iesirile in natura sunt mai putin daunatoare si mai usor suportabile, daca mergeti sa va plimbati dupa ploaie. Cea mai mare concentratie de polen din aer este in zilele insorite si cu vant.
  • Concediu in varful muntelui - zonele de vacanta cele mai ferite de alergii sunt culmile montane si insulele din Marea Nordului.
  • Folositi cat mai des aspiratorul - el absoarbe aerul din vecinatatea solului, cu toate particulele prezente in el si le trece prin filtru. De aceea, se recomanda sa schimbati cat mai des sacii aspiratorului.
  • Alergia la polen trebuie tratata obligatoriu, altfel poate duce la imbolnaviri sau chiar la deces. Boala ataca bronhiile, provoaca crize de astm si anuleaza o parte din functiile plamanului, ceea ce duce la incetarea functiilor ventriculului drept.
Foto: expressdebanat.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa