Terapii cu rezultate imediate impotriva durerilor de spate

 
Terapii cu rezultate imediate impotriva durerilor de spate


Durerile de spate pot sa dureze cateva zile, saptamani, luni sau toata viata. De vina este suprasolicitarea muschilor si a ligamentelor care sustin coloana vertebrala. O serie de proceduri traditionale neinvazive vin acum in ajutorul tau.

Durerea persistenta trimite aproximativ 2,6 milioane de adulti la medic pentru tratament. Uneori, medicii depisteaza greu cauza durerilor de spate, iar medicatia alopatica trateaza doar efectul, nu si cauza.

Practici simple precum acupunctura sau chiroterapia pot rezolva elegant durerile care nu-ti dau pace.


Acupunctura

Durerea apare cand energia ramane blocata in organism, iar acele introduse in puncte-cheie ale corpului deblocheaza fluxul energetic. Este principiul dupa care se ghideaza acupunctura, parte a medicinei chineze traditionale.


Masajul terapeutic

Inlatura tensiunile musculare cauzate de incordarea gatului si a umerilor. Principalele tehnici de masaj terapeutic sunt loviturile ritmice, miscarile circulare, frictionatul, miscarile de mangaiere sau ciupiturile cu varful degetelor. Daca faci un masaj acasa, trebuie sa stai confortabil pe o suprafata plana si tare si sa fie cald in incapere. Pentru a profita din plin de efectele masajului, se pot folosi uleiuri aromatice alese in functie de durerea cu care te confrunti. Pentru nevralgii si tensiuni musculare, foloseste un ulei de eucalipt sau de levantica.


Chiroterapia

Ajuta la eliminarea durerii prin reasezarea vertebrelor in pozitie normala si prin imbunatatirea circulatiei sangvine. Metoda este de mare ajutor in orice afectiune a coloanei vertebrale, precum durerile date de spondiloza cervicala, toracala si lombara ori de spondilopatia juvenila, dar si in cazul malformatiilor congenitale ale coloanei vertebrale. Vertebrele deplasate sunt readuse in pozitie corecta, circulatia sangvina in tesutul vertebral este ameliorata si musculatura se relaxeaza.


Presopunctura

Asupra punctelor de presopunctura se aplica o presiune pret de 15-30 de secunde, cu degetele sau cu un instrument cu cap proeminent pentru a obtine beneficii pentru sanatate. Pentru diminuarea durerilor de spate, trebuie actionate punctele sacrale, care stau la baza coloanei vertebrale. O serie de puncte sunt situate la intersectia dintre coloana vertebrala si pelvis. In cazul durerilor de spate din zona lombara, trebuie apasat punctul situat in centrul spatelui genunchiului.

Sanatatea de azi, nr. 2 (72), 2014; foto: incomemagazine.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa