Gustari sanatoase dupa ora 18

 
Gustari sanatoase dupa ora 18

Muncesti mult si esti mai mereu pe fuga. Ai nevoie de energie toata ziua, dar ai grija ce mananci dupa ora 18, pentru ca sanatatea si silueta ta depind de asta!

Dieta perfecta include trei mese principale si doua gustari, dar nu reusesti intotdeauna sa respecti orele fixe de masa. Daca, dupa ce ai ajuns acasa si ai luat cina, ai mai manca ceva, poti sa-ti potolesti foamea cu niste gustari simple, care nu-ti vor afecta silueta.


Cuprins articol



Sendvis de seara

Felia de paine sa fie cat mai subtire. Pune un strop de ulei de masline, apoi o felie de branza feta si (dupa preferinta) cateva rondele de rosie, castravete sau ardei gras. Daca simti nevoia de ceva mai consistent, foloseste bucatele subtiri de carne preparata la cuptor (impanata cu usturoi si cu adaos de mirodenii, devine mai apetisanta).


Alegerea manechinelor

Cateva felii de dovlecel sau vanata fripte pe gratar, apoi stropite cu putina lamaie si ulei.


Ce ar vrea copiii

Un iaurt mic semidegresat amestecat cu o lingurita de miere.


Fructe sau legume

Pe langa vitamine, minerale, fibre sau carbohidrati de calitate, legumele si fructele contin fitochimicale (substante ce le dau culoarea) care s-au dovedit a fi importante pentru sanatatea inimii, vaselor, ochilor, creierului, sistemului imunitar, protejand totodata impotriva cancerului.


Branza facuta in casa

Fierbe lapte de vaca, apoi lasa-l la racit. Cand ajunge la 37-40 de grade Celsius, adauga doua linguri cu iaurt pentru fiecare litru de lapte. Lasa-l la prins intr-o oala smaltuita. Dupa ce s-a prins, pune laptele la foc mic sau in alt vas cu apa fierbinte. Dupa ce se formeaza cheaguri mari, strecoara printr-un tifon. Branza e gata!


Lapte cald

Seara, pune un varf de cutit de scortisoara intr-o cana cu lapte cald si bea cu inghitituri mici.


Gustare naturista

Mananca 15 fructe de catina amestecate cu o lingurita cu miere. Somnul va fi mult mai dulce si linistit.


Bibliografie

Sanatatea de azi, nr. 2 (72); februarie 2014


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa