Solutii contra cearcanelor si ridurilor

 
Solutii contra cearcanelor si ridurilor
Varsta, stresul, oboseala, dar si poluarea - toate au ceva de „spus” cand vine vorba despre cearcane si riduri. Cu ingrijirea zilnica potrivita, acestea se pot estompa.

Important este sa-ti hidratezi pielea. Cremele cu vitaminele E si K sunt cele mai bune contra cearcanelor.


Cuprins articol


Cearcanele pot semnala probleme de sanatate

Pungile de sub ochi pot „trada” o noapte nedormita, insa exista si situatii cand acestea pot aparea din cauza circulatiei sangvine deficitare sau a unor alergii, care contribuie la inflamarea sinusurilor, dilatand vasele de sange de sub ochi. Cearcanele mai pot aparea si daca retii mai multa apa in corp.


Remedii de efect

  • Ceaiul de musetel este un diuretic slab si reduce umflaturile de sub ochi. Prepara un ceai, pastreaza pliculetele si tine-le la frigider cateva minute. Pune-le apoi pe ochi si stai asa intre 5 si 10 minute.
  • Sucul de castravete este util si pentru zona din jurul ochilor. Acesta are un efect revigorant si iti relaxeaza ochii. Tot ce trebuie sa faci este sa inmoi doua dischete de vata in sucul proaspat stors de la castravete si sa le tii pe ochi timp de 15 minute.
  • Cartofii sunt bogati in vitamine, minerale si amidon, care fac minuni pentru pielea obosita de sub ochi. Aceasta leguma reimprospateaza si catifeleaza, indiferent de tipul de ten. Pune rondele de cartofi pe ochi si stai 15 minute, apoi clateste zona cu apa rece. Acest tratament este util si in cazul in care ai ochii iritati si rosii.

Bibliografie

Click! Sanatate, nr. 4 (62), aprilie 2014.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa