Trucuri sanatoase pentru colon

 
Trucuri sanatoase pentru colon
Multa miscare, o dieta echilibrata din punct de vedere nutritional si repaus de opt ore noaptea sunt primii pasi de urmat pentru functionarea optima a tuturor organelor, implicit a colonului.

Incepe curatenia chiar din bucatarie! Stiai ca, renuntand la prajeli si mancaruri cu sos, pe langa faptul ca-ti menajezi sanatatea, castigi timp pe care sa-l investesti in lucrurile care-ti fac cu adevarat placere? Obiceiurile alimentare iti schimba viata in bine in toate sensurile posibile. Iata cateva trucuri sanatoase pentru colon:


Cuprins articol
  1. Trucuri sanatoase pentru colon
  2. Exercitiile fizice regulate ajuta digestia
  3. Evitati stresul pentru a avea un colon sanatos
  4. Bibliografie


Trucuri sanatoase pentru colon

  • Mananca putin si des! Scoala-te de la masa inainte sa te saturi pe deplin. Specialistii spun ca senzatia de satietate se instaleaza ceva mai tarziu dupa ce ai terminat masa.
  • Ia masa la ore regulate! Nu sari peste mese si incearca sa respecti un program fix, un obicei care regleaza functiile intestinului gros.
  • Adauga fibre in meniu! O dieta bogata in fibre mentine intestinele destinse si ajuta la prevenirea spasmelor. Introdu in dieta fibre solubile, paine din cereale integrale, fructe, legume.
  • Consuma suficiente lichide! Bea zilnic cel putin doi litri de apa si consuma sucuri din fructe facute in casa. Alcoolul si bauturile care contin cofeina stimuleaza intestinele si favorizeaza diareea, iar bauturile carbogazoase pot produce gastrita.

Exercitiile fizice regulate ajuta digestia

Exercitiile fizice regulate stimuleaza contractiile normale ale intestinelor si ajuta astfel digestia. Daca pana acum ai dus o viata sedentara, nu exagera: incepe cu exercitii moderate, care sa nu-ti solicite prea tare musculatura. Anumite miscari sunt contraindicate in unele afectiuni, asa ca, inainte sa treci pe la sala de fitness, opreste-te la medicul de familie pentru efectuarea unui pachet complet de analize medicale!


Evitati stresul pentru a avea un colon sanatos

Stresul zilnic iti da peste cap intreg sistemul imunitar. Situatiile tensionate de acasa sau de la locul de munca nu-ti afecteaza doar psihicul, ci se rasfrang asupra intregii sanatati. Cauta sa te calmezi prin tehnici de meditatie sau yoga, mergi la un psiholog sau gaseste-ti un confesor caruia sa-i spui ce te apasa!


Bibliografie

Sanatatea de azi, nr. 4 (74), aprilie 2014.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa