Boli diagnosticate dupa forma obrazului

 
Boli diagnosticate dupa forma obrazului
In medicina chinezeasca, bolile sunt diagnosticate dupa „tipul de baza” al pacientului, care consta in forma obrazului.

Desi conturul fetei se schimba putin, in functie de variatiile de greutate legate de varsta, forma de baza ramane identica.

O forma rectangulara, de pilda, reprezinta „tipul lemn”; o fata patrata reprezinta „tipul metal”; o fata asemanatoare cu un triunghi cu varful in jos reprezinta „tipul foc”; un trapez invers este „tipul pamant”, iar fata ovala reprezinta „tipul apa”.

Iata cateva sfaturi de comportament legate de fiecare tip de constitutie.


Tipul de constitutie: LEMN - Relaxati-va cat mai mult

Tipul LEMN (fata rectangulara) este in mod frecvent subiectul dezechilibrelor hepato-biliare, dar are si probleme cardiovasculare, precum infarctul, hipertensiunea si emboliile.

Indivizii din tipul LEMN sunt inclinati catre nervozitate, sunt nerabdatori, agresivi; competitivi si maniaco-depresivi, cu predispozitie catre alte tulburari nervoase, de tipul atacurilor de panica.

Adesea se confrunta si cu probleme musculare, intinderi si rupturi de tendoane. Odihna si relaxarea sunt esentiale pentru a impiedica tipul de LEMN sa se inflameze. Meditatia echilibreaza, de asemenea, aceste firi explozive. Daca apartineti acestui tip, reduceti alcoolul, carnea rosie si alimentele grase.


Tipul de constitutie: METAL - Faceti exercitii fizice

Tipul METAL (fata patrata) respecta legea si ordinea. Apartinatorii sai sunt precisi, organizati si adesea idealisti. Acesti perfectionisti cerebrali si logici sunt reflexivi in exces, uitandu-si adesea sentimentele si necesitatile fizice.

Reprimate sau nerecunoscute, emotiile lor - mai ales tristetea si melancolia - le pot provoca stres psihic si o slabire a sistemului imunitar.

Tipul METAL se confrunta cu probleme de sanatate legate de plamani, de sinusuri, de gat, de intestine si de piele.

Daca apartineti tipului METAL, exercitiul fizic regulat va va ajuta sa va echilibrati atat mental, cat si corporal. Incercati sa va folositi de arta pentru a va exprima emotiile si evitati alimentele prea condimentate, prea rafinate sau pe cele procesate.


Tipul de constitutie: FOC - Pastrati-va calmul

Tipul FOC (fata in forma de triunghi inversat). Cei ce ii apartin acorda atentie tuturor amanuntelor, sunt pasionati, carismatici si spontani, foarte inventivi si mentalul lor functioneaza nonstop.

Au darul empatiei si comunica la nivel emotional. Pe de alta parte, sunt amenintati de boli cardiace, mai ales de palpitatii si tahicardie si au tendinte de a face varice. Depresiile nervoase, anxietatea si surescitarea le perturba, adesea, viata.

Tipul FOC este adesea insomniac si functioneaza pe baza de energie nervoasa. Va recunoasteti in acest portret? Daca da, aveti nevoie de o viata stabila si calma. Evitati stimulentele alimentare.


Tipul de constitutie: PAMANT - Evitati zaharul

Tipul PAMANT (fata in forma de trapez invers) e reprezentat, in general, de oameni cu suflet bun, care isi fac din ajutoare un tel; sunt populari, au o personalitate agreabila si fac in mod voluntar sacrificii personale pentru a ajuta un prieten sau un membru al familiei sa atinga un obiectiv care ii sta la inima.

Pe de alta parte, subiectii din tipul PAMANT au tendinta sa-si faca mereu griji, de unde si inclinatia lor catre probleme digestive, catre acumularea de kilograme in exces, de caderi de dispozitie, de balonari, de retentie de apa si dureri musculare.

Daca faceti parte din tipul PAMANT, incercati sa evitati zaharul, dulciurile si hidratii de carbon precum painea, aluaturile si prajiturile.

Invatati, de asemenea, sa spuneti NU cand sunteti solicitati peste masura, pentru a va conserva energia. Fiti mai jucausi si faceti mai multa miscare fizica.


Tipul de constitutie: APA - Stop la sare

Tipul APA (fata ovala). Cei ce ii apartin sunt introspectivi, misteriosi si pasionati de adevar. Sunt foarte imaginativi SI originali. Iubesc autonomia, urasc risipa si nu renunta usor la ideile lor. Le place sa traiasca singuri si izolati, pentru ca le e dificil sa-si imparta spatiul cu altii.


Acest tip de constitutie e amenintat de boli renale si de vezica, pot sa sufere de boli la coloana, pierderi de memorie si dezechilibre hormonale.

Traditia chineza va sfatuieste sa renuntati la sare si sa puneti mai multa blandete si relaxare in viata dvs. sociala. Aflarea unei conexiuni spirituale, mai ales religioase, este cea mai sigura cale spre implinirea personala.

Sursa: As verde, nr. 119, iunie 2014. Foto: www.healthandstyleinstitute.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa