Piersicile fac pielea fina, fortifica organismul, previn imbatranirea

 
Piersicile fac pielea fina, fortifica organismul, favorizeaza regenerarea celulelor, previne imbatranirea prematura.
Delicioase, racoritoare, prietenoase cu silueta, piersicile se integreaza perfect in alimentatia estivala, asa ca nu ezitati sa le invitati cat mai des la masa dumneavoastra.

De sub pielita fina si plina de puf, piersica dezvaluie o pulpa carnoasa, parfumata, usor de digerat si cu putine calorii. Si, ca mai toate suratele ei fructele, aduce beneficii importante sanatatii si frumusetii dumneavoastra.


Piersicile sunt pretioase pentru sanatate

Piersicile sunt o sursa excelenta de minerale si oligoelemente (calciu, fier, iod, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc), vitamine (A, B, C si E) si flavonoide, substante cu proprietati antioxidante. Cantitatea generoasa de potasiu din compozitie le confera virtuti diuretice.

Piersicile fortifica organismul, favorizeaza regenerarea celulelor, protejeaza pielea de agresiunea factorilor externi (soare, sare etc), previne imbatranirea prematura, scade riscul aparitiei cancerului si protejeaza vasele de sange. Odata ce s-au copt, piersicile devin un rezervor pretios de fibre alimentare, care stimuleaza digestia, amelioreaza tranzitul intestinal si previn maladiile cardiovasculare.






Piersicile sunt perfect compatibile cu un regim de slabire

Vreti un desert delicios, dar in acelasi timp sarac in calorii? Alegeti fara sa stati pe ganduri piersicile. Sunt perfect compatibile cu un regim de slabire. Un fruct mediu (diametru 6 cm) are circa 100 g si va ofera doar 40 de calorii. Ceea ce este foarte rezonabil! Daca vreme de doua saptamani mancati doar piersici la micul dejun si la cina, iar pranzul aveti grija sa fie usor si sanatos, puteti slabi 2-3 kilograme!


Piersicile sunt bune pentru toate varstele

Piersicile sunt atat de usor de digerat, incat pot fi consumate chiar si de persoanele care au un sistem digestiv sensibil. Sub forma de piure sau compot, pot fi incluse fara riscuri in alimentatia bebelusilor inca de la varsta de sase luni.






Sucul de piersica catifeleaza tenul

Sucul de piersica revitalizeaza si catifeleaza tenul. Intr-un recipient presati o piersica asa incat sa obtineti cat mai mult suc. Intindeti sucul pe fata asemenea unei masti, lasati-l sa actioneze zece minute, apoi clatiti cu apa calduta. O sa constatati singura ca „a avea tenul ca piersica” nu-i vorba-n vant!

Autor: Angelina Ciltan. Sursa: Sanatatea de azi, nr. 8 (78), 2014.





Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa