Leacuri cu pere

 
Leacuri cu pere
Parul este originar probabil din partea de nord a Indiei. Desi a existat mult timp in stare salbatica, fructele sale nefiind consumate, in Roma lui Pliniu se cunosteau deja peste 40 de soiuri.

Despre valoarea lor terapeutica nu s-a stiut multa vreme nimic, dar studii relativ recente au relevat calitati vindecatoare deosebite, dovedindu-se exceptionale in tratarea afectiunilor renale si urinare, a bolilor cardiovasculare si, nu in ultimul rand, pentru sporirea imunitatii organismului.


Cuprins articol:


Leac cu pere care combate anemia

Mai ales micutii care sunt mai mofturosi la mancare, carora nu le place carnea, dezvolta aceasta dereglare. Nectarul obtinut din pere este un antianemic de succes si va recomandam sa-l consumati zilnic.

Cantitatea de pere pentru prepararea sucului este de jumatate de kilogram. Pentru preparare aveti nevoie de un blender, in care puneti un litru de apa, patru-cinci pere de marime medie, decojite si fara samburi si doua linguri de miere. Se mixeaza ingredientele timp de cinci minute, dupa care se pune nectarul intr-o sticla cu dop, la frigider. Se bea intreaga cantitate pe parcursul unei zile.

Metoda de obtinere a perelor uscate, formidabile la prepararea decocturilor, compoturilor sau a diverselor deserturi... Spalati bine un kilogram-doua de pere (fructele sa fie sanatoase, bine coapte, fara lovituri) si taiati-le in felii groase de cate un centimetru. Insirati-le pe o ata, pe care o intindeti in preajma unei surse de caldura. Dupa doua-trei zile, puneti feliile in cuptor, cu focul mic, lasand usa aragazului intredeschisa. Cand au devenit tari si aspre la pipait, sunt suficient de deshidratate. Se pastreaza in pungi de hartie bine inchise, la loc uscat si racoros.


Leac cu pere pentru imunitate scazuta

Secretul prin care va pastrati sistemul imunitar nealterat este ca in fiecare toamna sa urmati o cura de doua saptamani cu nectar de pere. Beti zilnic cate un litru de suc preparat in casa. Daca nu gasiti fructe proaspete, consumati des decoct de pere uscate.

Decoctul de pere se obtine din 40 g fructe uscate la 250 ml apa. Se fierbe amestecul zece minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. Ceaiul se consuma indulcit cu miere de salcam. Pe langa efectul de potentare a imunitatii, reprezinta un excelent astringent si antiinfectios digestiv. Are un gust excelent.


Leac cu pere pentru eliminarea calculilor renali

Sucul extras din pere este util in triturarea calculilor, mai ales a celor din urati.

Beti zilnic, vreme de trei saptamani, cate doi litri de suc de pere pregatit in casa, cu ajutorul unui storcator de fructe electric. Primele efecte bune se vad repede, urinatul des dispare. Dupa o saptamana-doua, dispare senzatia matinala de greata.

An de an, urmati cura cu suc de pere, pentru a evita sa mai faceti pietre la rinichi. Este cea mai simpla, mai la indemana si mai placuta modalitate de a preveni dezvoltarea unor astfel de formatiuni.

Foto: jurnalspiritual.eu



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa