Masajul bebelusului

 
Masajul bebelusului
Masajul ii stimuleaza circulatia sanguina, ii relaxeaza si ii imbunatateste respiratia bebelusului. Masajul poate fi benefic in cazul durerilor provocate de colici, problemelor digestive si ii intareste bebelusului sistemul imunitar prin punerea in circulatie a limfei. Bebelusul care primeste masaj in mod regulat este mai apropiat si mai prietenos.


Cuprins articol:


Instructiuni pentru masarea bebelusului

Masarea bebelusului se face inainte sau dupa baie. Folositi un ulei special de masaj, fara conservanti, coloranti, parfum etc. Puteti prepara in casa un ulei de masaj din ulei de masline fiert la aburi peste care adaugati un flacon de vitamina A. Puteti folosi uleiul de migdale sau uleiul de seminte de struguri. Nu folositi uleiuri esentiale!

Temperatura in camera unde ii veti face masaj bebelusului trebuie sa fie in jur de 25 grade. Asezati bebelusul pe o suprafata plana si comoda, eventual pe masa de infasat, acoperita cu o patura si un prosop moale.


Pasii corecti pentru masarea bebelusului

  • Masarea bebelusului incepe de la picior spre corp. Talpile vor fi stimulate in special in interiorul lor pentru prevenirea instalarii platfusului.
  • Se continua cu masajul usor al piciorului, dinspre glezna, spre coapse. Gambele vor fi masate de la exterior spre interior. Se intind si se flexeaza, usor picioarele.
  • Mainile se maseaza incepand cu fiecare degetel, apoi cu miscari blande, de jos in sus, pana la axile.
  • Umeri se maseaza si ei cu miscari circulare.
  • Se asaza apoi bebelusul pe burtica si se maseaza spatele, de jos in sus, dinspre interior, spre exterior, spre umeri. Nu se exercita nicio presiune asupra coloanei vertebrale.
  • Intoarceti apoi bebelusul pe spate si masati-i abdomenul cu miscari blande, circulare, in sensul acelor de ceasornic. Masajul pieptului se realizeaza plasandu-va ambele palme pe piept, apoi incercand sa trasati cu ambele maini o inima imaginara, de jos in sus.
  • Puteti sa-i faceti celui mic si un masaj facial. Incepeti cu fruntea, executati miscari usoare, dinspre baza nasului spre tample. Porniti apoi de jos, dinspre barbie, spre urechi.
Pentru a fi remarcate efectele benefice, masajul bebelusului este recomandat zilnic din primele saptamani de viata si pana la inceputul perioadei in care incepe sa mearga.

Foto: www.vivaciousliving.com.au




Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa