Masti pentru ten si tratamente corporale cu struguri

 
Masti pentru ten si tratamente corporale cu struguri
Strugurii contin substante benefice pentru sanatate, fiind bogati in minerale (calciu, fier, potasiu, fosfor) si vitamine (A, B). Struguri contin polifenoli si bioflavonoide, substante deosebit de folositoare frumusetii si sanatatii pielii.


Cuprins articol:


Tratamentele cosmetice pe baza de struguri au ca efect hidratarea, cresterea elasticitatii pielii, incetinirea imbatranirii si ameliorarea ridurilor deja existente. In trecut am discutat si despre remediile cu struguri.
  • Semintele de struguri, bogate in acid linoleic, contribuie la refacerea membranelor celulare, in timp ce pulpa lupta impotriva distrugerii colagenului si a elastinei din piele.
  • Polifenolii din struguri ajuta la sporirea nivelului intracelular de vitamina C si contribuie la intarirea vaselor de sange. Strugurii reduc actiunea nociva a radicalilor liberi.

Masti cosmetice pentru ten pe baza de struguri

Puteti prepara acasa masti pe baza de struguri, dar este important sa folositi fructele proaspete, neatinse de fermentatia alcoolica.
  • Pentru un ten cu pori dilatati si puncte negre, aplicati o masca din boabe de struguri zdrobite, lasati-o sa actioneze 15-20 minute, apoi clatiti fata cu apa calduta.
  • Pentru un ten uscat, preparati o masca hidratanta din cateva boabe de struguri zdrobite in care adaugati o lingurita de miere. Lasati-o sa actioneze circa 15 minute, apoi clatiti.
  • Strugurii contin substante cu proprietati miraculoase, antioxidante, ce au un efect de antiimbatranire, fiind folositi si in industria cosmetica.
  • Uleiul din samburi de struguri este restructurant, emolient, nutritiv, regenerant, hidratant, antioxidant. Uleiul din samburi de struguri este indicat pentru orice tip de piele.


Tratamente corporale pe baza de struguri

  • Uleiul din samburi de struguri presat la rece nu incarca pielea, patrunzand usor, hranind deopotriva pielea uscata sau sensibila, hidrateaza pielea grasa si regenereaza pielea matura, protejand-o de imbatranirea celulara. Uleiul din samburi de struguri este util in tratarea vergeturilor, ajuta la regenerarea pielii dupa epilare sau radere, este folosit cu succes in masajul anticelulitic.
  • Vinoterapia este un tratament inovator, care ajuta la eliminarea apei retinute in corp. Extractul din samburi de strugure si concentratul de alge marine folosite in vinoterapie ajuta la eliminarea toxinelor, la reducerea celulitei si la scaderea in greutate. Sedintele de vinoterapie se fac la salon, o data pe saptamana, dureaza aproximativ o ora, iar tratamentul consta in minimum sase sedinte.
Foto: ygen.my




Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa