Remedii cu miere de albine

 
Remedii cu miere de albine
Mierea de albine este foarte buna impotriva bolilor de inima, afectiunilor respiratorii si pentru intarirea sistemului imunitar. Va prezentam in continuare cateva remedii cu miere de albine.


Cuprins articol:


Pentru boli cardiovasculare

Mierea de albine este recomandata in tratamentul bolilor de inima, deoarece este un bun tonic cardiovascular. Asadar, este bine sa consumati 2 lingurite, de trei ori pe zi, cu lapte. Rezultatele se observa in timp.


Pentru bolnavii de tuberculoza

Amestecati 100 g de miere de albine, 100 g de untura de gasca, 100 g unt, 15 g de aloe si 10 g de cacao. Beti cate un pahar din acest amestec cu lapte cald, de doua ori pe zi.


Pentru raceala si febra

Daca sunteti raciti puneti o lingura de miere de tei la o cana cu lapte si beti cel putin doua cani pe zi. Pentru febra dati pe razatoare o radacina de ghimbir proaspat, adaugati sucul de la o lamaie si trei linguri de miere. Luati cate o lingurita din acest amestec de trei ori pe zi, dupa sau in timpul mesei.


Pentru galci

Va recomandam mestecarea zilnica a unui fagure de miere in cazul unor afectiuni ale cailor respiratorii. Sucul de ceapa combinat cu miere vindeca faringele si amigdalele inflamate. Curatati cinci cepe mari, taiati-le felii subtiri si puneti-le intr-un castron, in care adaugati opt linguri de miere de albine. Pe fundul castronului se va decanta un sirop. Strecurati-l, puneti-l intr-o sticla cu dop si pastrati-l la loc intunecat si rece. Luati cate o lingurita de patru ori pe zi.


Pentru imbunatatirea digestiei

Daca suferiti de ulcer sau gastrita luati cate o lingurita de miere de albine dimineata cu o ora inaintea micului dejun, una la doua ore dupa masa de pranz si o lingurita dupa cina.


Pentru vindecarea ranilor si arsurilor

Aplicati miere de albine pe rana si lasati-o cel putin doua ore, apoi indepartati-o cu ajutorul unui pansament steril imbibat in ceai de tei sau de musetel.


Pentru probleme cu tenul

Daca aveti tenul gras sau secretie de sebum, puncte negre, acnee etc., amestecati doua lingurite de miere, o jumatate de lingurita de scortisoara si o aspirina bine pisata. Intindeti pe toata fata, sau doar pe zonele afectate de acnee. Clatiti-va bine dupa 20 de minute. Daca aveti tenul tern amestecati o lingurita de miere, un galbenus de ou, o lingurita de ulei de masline si o lingurita de iaurt. Pasta obtinuta o aplicati pe toata fata.


Pentru colesterol mare

Amestecati doua linguri de miere, trei lingurite de scortisoara pudra si 450 ml de ceai. Se administreaza de 3 ori pe zi.

Foto: mierepealese.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa