Remedii cu roinita, coada-calului, leustean si telina

 
Remedii cu roinita (foto), coada-calului, leustean si telina

Cuprins articol:

  • Vinul de roinita, bun contra tulburarilor digestive. Persoanele care sufera de gastrita, ulcer, dispepsie sau de sindromul colonului iritabil pot apela la efectele calmante ale vinului de roinita. Acest preparat se realizeaza astfel: intr-un litru de vin natural de buna calitate se pun douazeci de linguri de pulbere de roinita, se lasa la macerat vreme de 21 de zile, intr-un loc intunecos si racoros, dupa care se strecoara. Se iau cate trei linguri de vin, inainte de masa de pranz si de cina. In plus, se recomanda evitarea rantasurilor.
  • Coada-calului: pentru oase solide. Femeile care au probleme din cauza osteoporozei, dar nu numai ele, trebuie sa consume cu regularitate coada-calului, sub forma de pulbere. Foarte bogata in magneziu si saruri de calciu, elemente care intaresc sistemul osos, planta stimuleaza totodata asimilarea acestor minerale de catre organism. Experiente efectuate in Federatia Rusa, unde vegetala se foloseste in fitoterapia traditionala din timpuri stravechi, au demonstrat ca fracturile se sudeaza de doua ori mai repede la persoanele care consuma des ceai de coada-calului si pulbere din aceasta vegetala. Doza ideala ar fi de trei lingurite de pulbere, cu cateva minute inainte de mesele principale.
  • Leusteanul creste imunitatea. Folosit mult in bucataria mediteraneana, mai ales in rasaritul Europei si in Orientul Mijlociu, leusteanul constituie un condiment nelipsit de la ciorbe, dar si un remediu natural care si-a dovedit eficienta intr-o gama larga de afectiuni. Principiile active pe care le contine au o puternica actiune terapeutica asupra aparatelor respirator si reno-urinar, a sistemului endocrin si a celui imunitar. Studii efectuate la un centru medical din Ashkelon (Israel) au scos in evidenta ca persoanele care consuma cu regularitate leustean sunt mai putin expuse racelilor si rezista mai bine la modificarile climaterice.
  • Telina, prietena pielii. Un leac folosit inca din antichitate pentru limitarea afectiunilor dermatologice il constituie frunzele de telina. Se consuma sub forma de salate cu sare si zeama de lamaie, sau ca adaos la alte salate de sezon. Si studiile moderne au aratat eficacitatea frunzelor de telina in tratarea unor boli precum psoriazisul, sclerodermia, vitiligo sau dermatozele alergice.
Foto: laceainarie.com




Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa