Remedii naturiste contra laringitei

 
Remedii naturiste contra laringitei
Una dintre cele mai raspandite boli ale sezonului rece este laringita, cauzata de inflamarea acuta a corzilor vocale.

De obicei, apare ca urmare a unei viroze, dar poate avea si alte cauze (suprasolicitare a glasului, anumite noxe iritante, fumat excesiv etc.). Indiferent de factorul declansator, fiind vorba despre o afectiune usoara, puteti apela cu incredere la remediile din plante. In continuare va prezentam cateva remedii naturiste contra laringitei.


Cuprins articol:


Remediu contra laringitei cu ceai de cimbrisor

Puneti un pliculet sau doua cu materie vegetala la o cana cu apa clocotita, lasati zece minute, apoi indulciti cu miere de salcam si beti imediat. Dupa cel mult doua zile de tratament, vocea revine pe deplin.


3 remedii naturiste contra laringitei

  1. Pentru a calma mai repede durerile de gat, puneti la fiert, in otet de mere, un praz taiat in bucati, lasati-l pana se inmoaie bine, stoarceti-l, presarati deasupra piper macinat si aplicati-l sub forma de cataplasma.
  2. Luati un pumn mare de sare grunjoasa, impregnati-o cu suc de lamaie fierbinte, intindeti-o pe un tifon si aplicati-o pe gat. Puneti deasupra un fular gros, de lana si lasati sa actioneze o ora.
  3. Opariti o lingurita de musetel uscat cu 500 ml apa clocotita. Lasati sa se infuzeze cinci minute. Turnati lichidul, cu flori cu tot, pe o tesatura moale, pe care o aplicati direct pe gat. Se lasa pana se raceste, dupa care se repeta procedura.

Remedii contra laringitei cu efect garantat

  • Stoarceti o lamaie si amestecati sucul cu doua lingurite de miere de faneata. Turnati deasupra apa fierbinte, apoi amestecati. Adaugati la final doua lingurite de tarie (rom sau coniac) si beti imediat. In maximum doua zile, veti scapa de suferinta.
  • Puneti intr-o cescuta miere de tei, in care inglobati 40 de picaturi de tinctura de propolis. Luati de mai multe ori pe zi cate o lingura de amestec, pe care il lasati in gura sa se topeasca incet, nu il inghititi imediat. Dupa aceea, vreme de o ora, nu beti si nu mancati nimic, ca sa dati ragaz principiilor active sa distruga bacteriile de la nivelul gatului.

Remediu contra laringitei cu infuzie de unguras

Infuzia de unguras se obtine din doua lingurite de planta uscata, peste care se toarna o cana cu apa clocotita. Se acopera vasul pentru zece minute, apoi se strecoara. Se beau doua cani pe zi, pana la disparitia simptomelor.


Remediu contra laringitei cu ceai din frunze de mur

Folosind tratamentul pe care vi-l propunem in cele ce urmeaza, veti scapa si de cea mai incapatanata durere de gat, indiferent de cauzele care au dus la aparitia ei, in doar trei-patru zile.

Puneti pe foc un litru de apa in care ati adaugat un pumn de frunze de mur. Lasati sa dea in clocot si sa fiarba doua minute, apoi trageti vasul deoparte. Tineti acoperit alte zece minute inainte de a-l strecura. Consumati intreaga cantitate pe parcursul unei zile (faceti gargara inainte de a inghiti decoctul).

Foto: www.romanialibera.ro



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa