Afectiuni provocate de tocuri: fasciita plantara, tendonita

 
Afectiuni provocate de tocuri: fasciita plantara, tendonita
Pantofii cu tocuri, purtati rar, pot avea efecte benefice, tonifiind musculatura si ajutand coloana sa stea in pozitie corecta. Pantofii cu tocuri, purtati zilnic, de dimineata pana seara pot provoca aparitia unor afectiuni deosebit de neplacute (fasciita plantara, tendonita).


Fasciita plantara

Fasciita plantara este o inflamatie la locul de fixare a fasciei la osul calcaiului, care duce la aparitia sensibilitatii si durerii in calcai. De obicei apare dimineata, la primii pasi si se estompeaza pe masura ce reincepeti activitatea. Reapare dupa ce va odihniti si reluati efortul. Tratamentul consta in purtarea unei talonete, administrarea de medicamente antiinflamatorii sau infiltratii cu corticosteroizi, masaj cu gheata sau exercitii de stretching pentru gambe si laba piciorului.


Tendonita

Tendonita este o afectiune caracterizata prin scurtarea unui tendon atunci cand piciorul are o pozitie proasta. Tendonita apare si atunci cand, pentru o perioada indelungata de timp, este purtata incaltaminte necorespunzatoare, de exemplu purtarea indelungata a pantofilor cu toc inalt poate face ca tendoanele sa se scurteze. Alte probleme: monturile, bataturile, umflaturile, unghiile incarnate, senzatie de furnicaturi in picioare. Entorsele si luxatiile sunt alte probleme ce pot aparea.


Cum pot calma durerile?

Incercati cateva exercitii de yoga sau stretching pentru a va putea intinde muschii de la picioare si a-i detensiona. In fiecare seara, faceti bai fierbinti la picioare cu saruri de baie. Puteti face un masaj al talpilor si gambelor cu un gel racoritor care va imbunatati circulatia sanguina si va relaxa picioarele.

Evitati pantofii cu toc cui si varful ascutit, mai ales daca aveti laba piciorului lata. Nu veti reusi decat sa va striviti degetele si sa va deformati mersul. Alegeti masura potrivita la pantofi.

Foto: www.wowbiz.ro



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa