Cum ma pregatesc sa devin mamica?

 
Cum ma pregatesc sa devin mamica?
Cand o sarcina este planificata si femeia este pregatita din punct de vedere psihic sa aiba un copil, ar fi bine sa constientizeze ca trebuie sa fie pregatita si din punct de vedere fizic pentru a avea parte de o sarcina dezvoltata normal si care sa decurga fara probleme. Daca doriti sa deveniti mamica, va recomandam...


Cuprins articol:


  • Controlul preconceptional trebuie sa cuprinda un set de examene: al tegumentelor, al sanilor (este indicat la femeile peste 35 de ani), al glandei tiroide, al aparatului genital - neaparat testul Papanicolau daca acesta nu a fost realizat, grupa de sange si Rh inclusiv al partenerului, unele analize, de exemplu: hepatita B, varicela, rubeola.
  • Daca sunteti fumatoare. Este obligatoriu sa renuntati la fumat, deoarece acesta este nociv pentru celulele organismului si poate produce modificari embrionului. Este obligatoriu sa renuntati la alcool, iar consumul de cofeina trebuie redus.
  • Acidul folic este esential si trebuie administrat sub forma de supliment de 5 mg zilnic timp de o luna-doua inainte de conceptie. Acidul folic asigura dezvoltarea neurologica normala a embrionului si impiedica aparitia defectelor de tub neural.
  • Aportul de calciu este necesar cu o luna-doua inainte de conceptie. Aportul de calciu se obtine din produse bogate in calciu: lapte, lapte batut, branzeturi, iaurt (sunt recomandate la cele cu intoleranta la lactoza). Nivelul crescut de calciu inainte de sarcina constituie un rezervor din care bebelusul isi asigura necesarul.
  • Suplimentul de fier in combinatie cu vitamina C daca este administrat zilnic constituie un necesar esential pentru viitorul copil impiedicand astfel aparitia anemiei si a simptomelor ei: paloare, ameteli, fatigabilitate (scaderea anormal de rapida a fortei musculare).
  • Greutatea corporala trebuie tinuta sub observatie; pe parcursul sarcinii organismul isi face depozite adipoase, care, la un surplus de greutate aduc modificari nefavorabile mamicii: diabet gestational, varice la membrele inferioare, edeme, hipertensiune de sarcina.
Alimentatia trebuie sa includa o dieta echilibrata din punct de vedere proteic: fructe si legume, carbohidrati in cantitati moderate, proteine (nu consumati ficat in cantitati mari).




Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa