Trateaza afectiunile iernii cu sare de bucatarie!

 
Trateaza afectiunile iernii cu sare de bucatarie!
Pentru multi dintre noi, sarea nu este decat condimentul cel mai folosit la bucatarie. Ceea ce nu stie, insa, toata lumea: iarna, putem combate cu succes multe afectiuni cu sare de bucatarie simpla-simpluta.

  • Daca aveti dureri de gat, amestecati 1 lingurita de sare cu 1/4 l de apa calduta si faceti gargara.
  • In caz de guturai si nas infundat, faceti-va spalaturi in nas cu apa cu sare. Dizolvati intr-un sfert de litru de apa fiarta si racita 2 lingurite cu sare, turnati apa calduta intr-o cescuta si trageti o cantitate mica pe o nara, inchizand-o pe cealalta cu degetul. Suflati-va puternic nasul si repetati procedura cu nara cealalta.
  • Daca nu reusiti, cumparati de la farmacie un spray special cu sare de mare, pulverizati-l in ambele nari si suflati-va nasul.
  • Seara, cand veniti acasa obositi, dizolvati 1/4 kg de sare de bucatarie intr-o caldare cu 3 l de apa calda, umpleti cada cu apa fierbinte (38°), turnati in ea apa cu sare si faceti o baie buna de 20 de minute. Dupa baie, odihniti-va o jumatate de ora in pat. La inceput, veti fi complet epuizati, dupa care va veti simti ca nou-nascuti.
  • Persoanelor cu probleme de circulatie li se recomanda sa manance in zilele triste de iarna o supa de legume cu multa sare. Este mult mai sanatoasa decat cafeaua.
  • Daca va simtiti infrigurati atunci cand afara este umezeala rece, savurati „sarea vietii”. Aceasta reteta va incalzeste din interior si va ajuta sa va schimbati starea de spirit. Amestecati intr-un bol cate o lingura de sare, parmezan ras, frunze de salvie, drojdie de bere si rozmarin, puneti in gura, o data pe zi, cate un varf de cutit de amestec si lasati-l sa se topeasca, incet, pe limba. Sau presarati putin pe painea unsa cu unt.
Atentie! Ultimele doua remedii le sunt interzise hipertensivilor!

Foto: www.televiziunea-medicala.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa