Intinereste-ti mainile!

 
Intinereste-ti mainile!
Obisnuim sa ne ingrijim tenul in fiecare zi, dar mainile nu au parte de acelasi tratament si uneori par mai batrane decat sunt.

Mereu agresata de agentii chimici din produsele de curatenie, pielea de pe maini este extrem de vulnerabila in fata intemperiilor. Nici nu este de mirare ca in prag de primavara aspectul lor lasa de dorit! Daca mainile sunt foarte uscate, patate sau aspre, asta inseamna ca au nevoie de o ingrijire rapida si intensiva.


Scapati de pielea moarta

Inlaturarea celulelor moarte determina pielea sa fabrice altele noi si astfel sa devina neteda. Preparai un scrub natural din zahar si pulpa unui fruct pe care il aveti in casa, masati mainile 2-3 minute si apoi clatiti. Pielea va deveni extrem de fina si va fi pregatita pentru hidratare. Faceti acest tratament cel putin o data pe saptamana!


Hidratati intens

Cel mai bun tratament de hidratare a mainilor este cu parafina. In doar cateva minute, pielea devine neteda si catifelata. Desi se poate face acasa, este mai bine pentru siguranta si sanatatea pielii ca tratamentul sa fie aplicat la salon. Insa poate fi lesne inlocuit de beneficiile aduse de ulei, intrucat acizii grasi si vitaminele esentiale contribuie la refacerea tegumentului si la recapatarea aspectului fin, pielea fiind perfect hidratata. O alta metoda simpla si rapida de hidratare si catifelare a mainilor este sa folositi o crema antirid ce contine colagen sau acid hialuronic. Fie ca alegeti uleiul sau crema, trebuie sa le aplicati cu consecventa, de cel putin doua ori pe zi.


Curatati delicat

Ca sa redati rapid supletea mainilor, trebuie sa renuntati la sapunurile antibacteriene. Formula lor benefica este foarte degresanta, contribuind la uscaciunea pielii. Alegeti sapunurile lichide sau pe cele care au in compozitie uleiuri hranitoare. De asemenea, evitati uscatorul electric, fiindca este o cauza de deshidratare majora.


Indepartati petele

Micile pete cafenii produse de soare dau un aspect imbatranit mainilor, dar le puteti indeparta cu ajutorul unei creme depigmentare. Aplicati-o in fiecare seara si lasati-o sa actioneze peste noapte. Pe timpul verii, obisnuiti-va sa protejati mainile la fel de eficient precum tenul, folosind creme cu factor de protectie peste 10.

Bibliografie: Sanatatea de azi, nr. 4 (86), 2015. Foto: bioaddict.ro



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa