Sfaturi pentru a scapa de celulita

 
Articol despre combaterea celulitei
Vremea incepe sa se incalzeasca si curand veti merge la mare sau la piscina, dar va amintiti ca tot nu ati scapat de celulita, ba mai mult, parca este din ce in ce mai evidenta.

Celulita reprezinta o inflamatie a celulelor adipoase ce cauzeaza denivelari la nivelul pielii si un aspect neplacut de coaja de portocala. Combaterea ei este un proces complex si de lunga durata. Nu s-au descoperit tratamente-minune, exista mai multe aspecte legate de stilul de viata care trebuie adoptate si evitarea factorilor care favorizeaza aparitia acestei neplacute conditii.

Aparitia celulitei poate fi favorizata de: cauze circulatorii, alimentatie necorespunzatoare bogata in zaharuri, carbohidrati, grasimi, alcool in exces, stres, cauze hormonale (pubertarea, sarcina, menopauza), diverse medicamente.

Ce este de facut? In lupta pentru combaterea celulitei avem nevoie de urmatorii aliati: dieta, sportul, masajul si procedurile speciale (impachetarile anticelulitice, mezoterapia, endermologia etc). Dieta nu ar trebui sa contina: sucurile carbogazoase, cafeaua, alcoolul in exces, prajelile si alimentatia de tip fast-food, mezelurile si alte grasimi animale semipreparate, dulciuri si alimente rafinate. Alimente benefice in lupta cu celulita sunt: ananasul, sparanghelul, ceaiul verde, bananele, semintele de floarea-soarelui, ardeii iuti, broccoli, citricele.

Recomandarea specialistului

Pe langa o alimentatie sanatoasa si o hidratare corespunzatoare, nu trebuie sa lipseasca sportul in programul zilnic. Cateva genuflexiuni, fandari si exercitii pentru abdomen vor ajuta la indepartarea grasimii din zonele cu probleme. Dimineata si seara, dupa dus, puteti face un masaj energic cu produse anticelulitice. Din cand in cand este benefica o cura de detoxifiere.

Foto: www.cronicadeiasi.ro



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa