Tratamente cu argila

 
Tratamente cu argila

Masti cosmetice pentru ten

Argila este un panaceu universal, cu beneficii miraculoase pentru intregul organism, fiind bogata in minerale (calciu, potasiu, fier, siliciu, magneziu). Se gaseste sub diverse sortimente: argila alba, argila galbena, argila rosie, argila verde si argila gri, cea mai buna fiind cea galbena (are cel mai mare continut de calciu, magneziu si fier), urmata de argila alba.

Cu pudra de argila se pot realiza masti de tratament in functie de tipul de ten. Pentru tenul gras se combina cu sucuri naturale cu efect astringent (castraveti, portocala, rosii, lamaie). Pentru tenul normal se poate amesteca cu ulei de masline, galbenus de ou, lapte sau miere. Pentru tenul acneic se amesteca cu apa minerala si se aplica pasta peste suprafata afectata de acnee.


Tratament anticelulitic

Datorita proprietatilor sale mineralizante argila poate fi folosita ca tratament corporal. Argila diminueaza celulita si inlesneste si slabirea. Argila este bogata in substante active si ajuta la detoxifierea pielii.

Va recomandam ca inainte de impachetarea cu argila sa faceti un gomaj al pielii pentru a scapa de celulele moarte si a ajuta pielea sa primeasca toate substantele nutritive. Dupa ce ati aplicat pasta de argila, infasurati-va cu folie alimentara si acoperiti-va cu o patura pentru ca efectul sa fie mai intens.


Masti purificatoare

Argila alba poate fi combina cu miere si lapte proaspat, in proportii egale. Obtineti o pasta care o aplicati pe fata si lasati sa actioneze 30 minute. Este o masca indicata in ingrijirea tenului gras si seboreic, deoarece absoarbe excesul de sebum si reimprospateaza tenul.

Tot pentru curatarea tenului gras sau cu probleme este indicata masca realizata din pudra de argila verde in combinatie cu lapte cald si mar ras.

Foto: www.avantaje.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa