H-Cerutin: in sprijinul circulatiei periferice

 
H-Cerutin: in sprijinul circulatiei periferice
Desi mai rar mentionata in literatura medicala, vitamina P (numita si rutina sau citrina) este un compus fenolic obtinut din seva unor plante raspandite in zonele de litoral ale Mediteranei si Pacificului. Face parte din clasa bioflavonoidelor, substante cu mare importanta in intarirea peretilor vaselor capilare.

Rutinul se gaseste in special in fructe si legume cu coaja groasa si lucioasa: citrice, prune, macese, coacaze, ardei grasi. Aportul alimentar insuficient duce la carente ce se manifesta prin slabiciune generala, dureri in membrele inferioare la mers si hemoragii cutanate.


Durerile de picioare

Acestea sunt accentuate de numarul mare de ore petrecute la birou, in masina sau stand in picioare, de greutatea corporala crescuta. Cel mai frecvent, sunt insotite de senzatie de greutate, arsuri la nivelul gambelor, umflarea picioarelor, fenomene mai accentuate spre seara si diminuate dimineata sau dupa repaus in pat. Cauza acestor simptome este insuficienta venoasa (favorizata de obezitate, sedentarism, factori genetici), care netratata la timp, duce la aparitia varicelor.


Remediul la indemana

In H-Cerutin, rutinul este asociat cu vitamina C, cu care actioneaza sinergic si ii potenteaza rolul antioxidant. Alt ingredient important din H-Cerutin este hesperidina, o flavanona regasita, de asemenea, in citrice. Efectul sau este de permeabilizare a peretilor vaselor sangvine si de restabilire a tonusului acestora. Hesperidina reda functionalitatea si elasticitatea venelor.

H-Cerutin este util persoanelor care resimt neplaceri determinate de functionarea defectuoasa a sistemului venos periferic. Are efecte benefice pentru peretii vasculari, redandu-le elasticitatea si functionalitatea. Functioneaza excelent si ca adjuvant pentru tratamentul hipertensiunii arteriale (HTA) si detoxifierea hepatica.



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa