Mersul rapid, lent, elegant sau dezordonat

 
Ce spune mersul despre tine
Rapid, lent, elegant sau dezordonat, mersul scoate la iveala detalii nestiute despre felul nostru de-a fi, dar si despre starea pe care o avem la un moment dat.

Asemenea hainelor pe care le purtam sau culorilor care ne plac, postura pe care o adoptam involuntar cand mergem dezvaluie lucruri neasteptate despre noi si starea noastra emotionala sau diverse probleme de sanatate care ne dau tarcoale.

Nu este greu deloc sa constientizam, insa poate fi destul de dificil sa corectam felul cum pasim, asa incat sa transmitem ceea ce ne-am dori prin aceasta forma de limbaj nonverbal. Oricum, un pic de atentie in plus la atitudine si stil nu strica!


Daca mergeti rapid, apasat...

Sunteti hotarati, stiti ce vreti si nimic nu va opreste din drumul vostru cand va propuneti sa ajungeti undeva. Este mersul specific persoanelor active, energice, carora nu le place sa piarda timpul. Un astfel de mers calculat denota ambitie si perseverenta.


Daca mergeti precum melcul...

Daca faceti pasi mici, incat toti va intrec din urma si va ia o vesnicie sa ajungeti undeva fara un mijloc de transport, de vina poate fi presiunea prea mare asupra unor articulatii sau chiar artrita. Altii merg astfel din cauza firii nesigure, tematoare sau... delasatoare. Persoanele care nu simt nicio durere sau senzatie de intepenire si totusi li se pare dificil sa mearga in ritm alert, chiar daca situatia o cere, ar putea fi depresive sau chiar este posibil sa aiba probleme neurologice ce prevestesc declinul cognitiv.


Daca mergeti ca in armata...

Daca mergeti cu bratele aproape nemiscate pe langa corp, poate fi de vina mobilitatea scazuta sau faptul ca sunteti firi rigide ori timorate. Este cazul sa va destindeti.


Mersul ostentativ ce reprezinta?

Va fluturati bratele pe langa corp, va unduiti, va uitati mereu imprejur... Sunteti genul de persoane care isi doresc sa fie mereu in centrul atentiei. Aveti grija insa, nu intotdeauna atrageti atentia asupra voastra intr-un mod pozitiv!


Daca mergeti cu mainile incrucisate...

Este semn ca vreti sa fiti singuri, sa ii tineti pe ceilalti la distanta. Bratele incrucisate sunt ca o bariera intre voi si restul lumii. Cam acelasi lucru il transmiteti cand mergeti cu mainile in buzunar. Daca este iarna si va este frig, aveti o scuza; altfel, inseamna ca aveti ceva de ascuns.


Va cam impleticiti?

Daca va impiedicati des si nu reusiti sa va coordonati foarte bine miscarile, cu toate ca nu sunteti extrem de obositi si nici nu ati baut prea mult, cauza poate fi neurologica - ar fi bine sa mergeti la un control. Alte explicatii posibile ar fi unele probleme ale urechii interne sau inflexibilitatea genunchilor. Cu tocurile este o alta poveste... Daca nu aveti habar sa va pastrati echilibrul pe ele si sa pasiti cat mai natural, mai bine le evitati; altfel, au efectul opus celui scontat si va fac sa aratati ciudat.


Daca mergeti mereu tantosi...

Da bine sa mergeti cu spatele drept si pieptul inainte, dar, cand exagerati, capatati o alura aroganta, inflexibila. Cei pe langa care treceti vor ramane cu impresia ca va dati cam multa importanta. Cel mai probabil, atitudinea pretioasa si aerul de superioritate ii vor tine la distanta. La fel se intampla cand aveti tendinta sa fiti mereu cu un pas inaintea celor care va insotesc, de parca i-ati conduce.


Sfaturi rapide:

→ Alternati incaltamintea - sa fie intotdeauna comoda, dar sa difere de la o zi la alta.

→ Nu este bine sa purtati numai tocuri, dar nici tot timpul balerini sau tenisi.

→ Nu neglijati nicio rana, basica sau batatura.

→ Mergeti si desculti - vara pe iarba, pietris sau nisip, iarna macar prin casa.

Bibliografie: Sanatatea de azi, nr. 2 (84), 2015. Foto: ecology.md



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa