Ce este iridologia?

 
Ce este iridologia?
Ochii, oglinda sufletului, sunt ca o carte deschisa si cand vine vorba de starea de sanatate, nu doar de cea emotionala. Ce este iridologia? Dupa cum ii spune si numele, iridologia este o stiinta ce are la baza studiul irisului. Exista de cateva mii de ani, insa tehnicile folosite au evoluat enorm fata de vremea lui Hipocrate.

Daca mergeti la o consultatie de acest fel, specialistul intr-ale iridologiei va citeste in ochi impulsurile nervoase transmise de toate organele din corp, iar descifrand semnalele, descopera zonele cu anumite probleme care le impiedica sa functioneze tocmai bine - de aceea, necesita o atentie sporita.

Cum decurge examinarea ne-a explicat dr. Ruxandra Constantina: „Consultatia consta in examinarea si fotografierea irisului, urmate de studierea lui. La nivelul irisului exista o proiectie a organelor noastre interne, a sistemului nervos, a vaselor sangvine si limfatice. Asadar, iridologia nu studiaza bolile ochiului (de acestea se ocupa oftalmologia). Ca atare, trebuie sa fim foarte atenti cui ne adresam cand dorim sa efectuam o astfel de investigatie”.


Irisul, plin de mistere...

Culoarea deschisa sau inchisa, dar si multe alte marcaje insesizabile cu ochiul liber dezvaluie detalii fascinante despre fiecare persoana, inclusiv informatii incredibile, precum proasta colaborare dintre doua organe, nivelul de stres la care sunteti supusi, afectiunile congenitale sau gradul de intoxicare a organismului.

Forma si pozitionarea pupilelor, petele aparute pe iris, modificarile de relief si alte minuscule anomalii observate cu ajutorul iridoscopului ori al unui aparat fotografic profesional pot ajuta specialistul sa descopere cauzele reale ale unor suferinte care va chinuiesc poate de ani intregi si sa le gaseasca leacul.


Ce NU face iridologia...

Au existat de-a lungul timpului o multime de mituri legate de aceasta stiinta - ca urmare, a fost prost inteleasa de multi. Iridologia nu scoate la iveala lucruri despre personalitatea unui individ, nu descopera cu precizie bolile de care suferiti, cum ar fi pietrele la rinichi sau prezenta vreunei bacterii in organism, nu este indicata indeosebi celor cu afectiuni oculare, pentru ca nu se ocupa in mod special de bolile ochiului.

In schimb, ofera un tablou complet asupra starii voastre de sanatate, iar daca vreo parte a corpului se afla in suferinta, acest lucru nu trece neobservat. Indiciile pe care le infatiseaza irisul sunt pretioase si, completate, la nevoie, de analize si investigatii medicale clasice, reprezinta o buna metoda de diagnostic, dar mai ales de prevenire a unor complicatii previzibile, ajutand specialistul sa fie cu un pas inaintea bolii.


Iridologia poate detecta tendinta de a dezvolta anumite afectiuni chiar si cu zece ani inainte ca acestea sa se manifeste.



Ce este iridologia si cum ne poate proteja sanatatea?
  • Iridologia este o parte a medicinei naturopate ce permite o evaluare a starii de sanatate a corpului nostru fizic, psihic, emotional; ea nu pune diagnostice, dar, practicata de medici sau naturopati cu experienta, este un aliat de nadejde in evitarea aparitiei unor tulburari si afectiuni, in prevenirea dezvoltarii unor complicatii in cazul unor boli deja existente.
  • Iridologia permite detectarea sau confirmarea unor predispozitii deja cunoscute sau suspectate, rezistenta organismului la diferite agresiuni, capacitatea de recuperare dupa o boala, diversele tulburari functionale si organice ale organelor si, nu in ultimul rand, starea psihoemotionala (tendinta spre anxietate, depresie etc).
  • Iridologia ne ajuta in primul rand sa prevenim aparitia unor boli, prin adoptarea unui stil de viata sanatos, prin recomandari referitoare la alimentatie, ceea ce permite ca eventualele predispozitii sa ramana in stare latenta. Totodata, daca este descoperit un teren sensibil, gratie unor masuri profilactice, va putea fi controlat.
  • Iridologia trebuie practicata doar de catre medici naturopati, singurii care pot da diagnostice si prescrie terapii naturale.

Autor: Andreea Cohut. Expert: dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicina de familie, competenta apifitoterapie, biorezonanta, iridologie. Foto: www.bzi.ro



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa