Ce presupune dieta 5:2?

 
Ce presupune dieta 5:2?
Acest tip de dieta sugereaza faptul ca, daca veti manca sanatos timp de cinci zile, iar urmatoarele doua zile veti urma o alimentatie saraca in calorii, veti slabi si veti avea multe alte beneficii pentru sanatate. Aceasta dieta a fost conceputa de jurnalistul medical Michael Mosley si de jurnalistul Mimi Spencer.

Michael Mosley sustine ca aceasta dieta se bazeaza pe studiile unor cercetatori britanici si americani care au ajuns la concluzia ca posturile intermitente ii ajuta pe oameni sa piarda mai multe grasimi, sporesc sensibilitatea insulinei si diminueaza colesterolul, ceea ce duce si la o scadere a riscului de imbolnaviri cardiovasculare si de diabet.

Sustinatorii acestei diete spun ca le este mai usor sa tina regim doar doua zile pe saptamana decat sa urmeze o dieta de slabit care sa aiba restrictii calorice in fiecare zi pe o perioada mai lunga de timp.

S-ar putea sa va placa si:

Dieta vegetariana - Avantajele si dezavantajele dietei vegetariene

Raw vegan, dieta pentru un ten frumos



DINTRE POSIBILELE BENEFICII...

Cand depasiti cele doua zile de regim si incepeti sa mancati normal, veti descoperi placerea de a savura o masa, veti intelege ca nu trebuie sa mancati mult ca sa va saturati.

Veti putea asculta si intelege mai bine nevoile propriului organism, va veti da seama ca de multe ori mancati mai mult decat era cazul, chiar si atunci cand nu va era foame sau erati deja satui.

In felul acesta se instaleaza un obicei sanatos si cei care tin acest regim ajung sa manance mai putin ca inainte, reusind in timp sa slabeasca si sa-si mentina greutatea.

Dieta va poate reda linistea si productivitatea. Stiind ca nivelul vostru de energie va fi limitat, va veti putea concentra mai bine pe ceea ce este cu adevarat important si veti amana tot ceea ce n-are importanta vitala.


CE MANCAM IN ZILELE DE REGIM?

O zi tipica de regim trebuie sa nu depaseasca limita de 600 de calorii la barbati si 500 calorii la femei. Caloriile este ideal sa fie impartite in trei mese principale, nu sa fie consumate la o singura masa. Veti fi surprinsi cat de creativ puteti imparti acest numar minim de calorii in trei mese distincte.


ATENTIONARI...

Nu se recomanda ca in cadrul celor doua zile de dieta sa faceti activitati fizice solicitante. Aveti grija sa va hidratati corespunzator in aceste zile!


IDEI DE MENIU DE REGIM...

Prima zi de regim:A doua zi de regim:
Mic dejun1 lingurita stafide, 1 iaurt degresat, 4-5 migdaleomleta cu spanac (un ou, 60 g spanac)
Pranzpiept de curcan + salata verde (150 g)supa de pui cu legume (250 ml)
Cinasupa de legume verzi (250 ml)salata de fasole verde (250 g)



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa