Raw vegan, dieta pentru un ten frumos

 
Raw vegan, dieta pentru un ten frumos
Sanatatea, tineretea si stralucirea pielii sunt usor de pierdut odata cu trecerea anilor sau prin alegeri culinare sau un stil de viata mai putin pe placul organismului nostru. Dar sunt posibil de redobandit si de mentinut la orice varsta, asa cum atesta din ce in ce mai multe dovezi venite din partea celor cu un regim alimentar si de viata cu adevarat sanatos.


Sanatatea se citeste pe fata

Pielea este organul care ne semnaleaza printre primele starea de sanatate interna - generala si localizata - a organismului nostru. Exemple comune si relevante sunt, de pilda, aciditatea ridicata a sangelui, reflectata prin aparitia pe piele a acneei sau a cosurilor ocazionale, sau incarcarea cu toxine a organismului, tradusa la nivelul tenului prin puncte negre, exces de sebum si pori dilatati.


Hrana vie, cel mai bun tratament

Exista un regim de viata la indemana oricui, care ofera cea mai buna ingrijire cosmetica posibila: dieta raw vegana, cunoscuta si ca hrana vie, dieta cruda vegana si, uneori, ca regimul frugivor.

Adoptata de un numar in crestere de oameni din intreaga lume, dieta raw vegana inseamna fructe, legume, verdeturi, seminte, nuci, alge, ierburi, germeni si vlastari, uleiuri sanatoase si condimente, procesate mecanic in diverse combinatii delicioase.

Rezultatele dietei raw vegane sunt transformari profunde care se vad si se simt: tenul se curata iar nuanta pielii se lumineaza si uniformizeaza, ridurile fine se diminueaza, chiar si daunele cauzate de soare ating tenul cu mai multa greutate.

Dieta raw vegana va ajuta sa aveti un par stralucitor si unghii tari. Pentru sanatatea parului sunt necesare mineralele din algele marine si din zarzavaturi, precum si din semintele germinate. Daca aveti rinichi sanatosi si parul vostru va fi viguros, deci beti suficienta apa si evitati sarea. Pentru sanatatea unghiilor este nevoie de un aport de proteine din spirulina si alge verzi-albastre.

Dovada ca acest regim de viata functioneaza fara gres si de multe ori peste asteptari este numarul impresionant de adepti ai raw veganismului - printre care se numara foarte multe celebritati internationale - care arata cu zeci de ani mai tineri decat varsta din actul de identitate.

Avand eficienta recunoscuta a unui detox profund si perpetuu, ca si a tratamentelor cosmetice naturale de durata, raw veganismul insanatoseste, elimina toxinele, hraneste si incetineste vizibil procesele de imbatranire.

Adeptii dietei raw vegan spun ca urmand acest stil de viata, dispar alergiile si sensibilitatile dobandite la nivel cutanat, pielea devine mai elastica si mai hidratata.

Expert: Gabriela Munteanu, speacialist raw food. Foto: www.rawfoodlife.com



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa