Se poate trata parul uscat?

 
Se poate trata parul uscat?
Se poate trata parul uscat? Parul uscat este o situatie speciala, care poate fi tratata. Primul pas este sa descoperiti ce anume va usuca parul. Specialistii incrimineaza mai multe cauze.

Vara, supraexpunerea la soare, inotul, produsele cu alcool pot deshidrata parul. La fel si variatiile de temperatura iarna, de la ger la caldura din case. Tratamentele de indreptare a parului pot deshidrata, de asemenea, podoaba capilara. Schimbarile hormonale (sarcina, menopauza...) sunt posibile cauze ale uscarii parului. Folosirea unui sampon necorespunzator poate face mult rau parului. Perierea parului cand este inca ud il poate strica.

Se poate trata parul uscat? Cum?
  • Aplicati pe par si balsamuri cu formule mai concentrate.
  • Alegeti un uscator de par cu ionizare. Ionii protejeaza parul si il usuca mai rapid decat uscatoarele traditionale.
  • Indreptati parul cat este ud. Da, exista placi de indreptat parul care pot fi folosite cat parul este umed.
  • Incercati sa renuntati la indreptarea parului. Folosite produse pe baza de sare marina pentru un aspect ondulat natural.
  • O data pe saptamana aplicati o masca de par hidratanta, acoperiti capul cu un prosop cald si lasati-o sa actioneze aproximativ 30 minute.
  • Alegeti produse de ingrijire a parului fara sulfati. Acestea sunt cele mai recomandate pentru parul vopsit si uscat, deoarece sulfatii estompeaza culoarea si indeparteaza umiditatea.



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa