Beneficiile masajului plantar

 
Beneficiile masajului plantar
Masajul plantar sau reflexoterapia este o arta straveche a vindecarii, care a ajuns la noi din China, Egipt si India, fiind redescoperita acum circa 100 ani. Reflexoterapia are darul de a induce o stare de relaxare, care favorizeaza procesele naturale de vindecare a organismului.

Ea poate folosi oricarei persoane, indiferent de varsta sau de stilul de viata (activ, sedentar) si are capacitatea de a depasi toate barierele emotionale, fizice si mentale.

Reflexologia este considerata stiinta care pune in legatura zonele reflexogene de pe picioare si maini cu toate organele si intregul corp.

Anumite zone de pe picioare si maini sunt conectate din punct de vedere energetic cu alte parti ale corpului.


Cum depistati problemele...

Reflexoterapia consta in apasarea anumitor parti de pe labele picioarelor si de pe maini pentru a stimula organele corespondente. Ori de cate ori dati peste o zona sensibila, acesta este un indiciu ca organul asociat este lenes.

Punctele sensibile sunt cele care necesita cea mai mare atentie si pot fi dureroase din cauza toxinelor care se acumuleaza in corp.

Principala cauza a imbolnavirilor este stocarea toxinelor din alimentatie la nivelul plamanilor, rinichilor, ficatului, vezicii biliare si a colonului. Masajul talpilor se realizeaza cu mainile, dar uneori se pot folosi si instrumente speciale ce maresc forta apasarii.


Uleiuri pentru masarea talpilor...

Acestea pot avea efecte terapeutice si pot imbunatati sedintele de reflexoterapie, pot avea rol de protectie antibacteriana. Uleiul de lavanda este unul dintre cele mai folosite, dar puteti incerca si uleiurile esentiale de musetel, mandarina, angelica, iasomie, portocala.


Picioare fericite
Va prezentam un masaj al talpilor cu efecte terapeutice miraculoase.

Frecati palmele pana se incalzesc. Intoarceti in sus talpa stanga si masati-o cu mana dreapta de 36 ori.

Apoi pe cea dreapta cu mana stanga, tot de 36 ori.

Acest exercitiu elibereaza toxinele din ficat si rinichi.

Foto: www.erry.ro; zenboutique.wordpress.com.



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa