Ai auzit de circuit training?

 
Ai auzit de circuit training?
Iata o metoda de antrenament care va va ajuta sa slabiti sau sa tonifiati intreaga musculatura, in functie de ce obiective de fitness v-ati propus sa atingeti.

Circuit training este un antrenament tip circuit in care executati un exercitiu de 30 secunde pana la 90 minute, apoi treceti la un alt tip de exercitiu. Un circuit poate consta in minim sase tipuri de exercitii pana la maxim 15 exercitii. Pauzele intre circuite de pana la trei minute. Antrenamentul poate fi realizat fie alaturi de alti participanti la clasa, fie singuri sau sub indrumarea unui antrenor/instructor personal.

In cazul claselor de circuit training se imbina activitatile de tip aerobic (stepping sau cycling) cu activitati de crestere a masei musculare (prin folosirea aparatelor de la sala sau a ridicarii de greutati gen gantere, bara cu greutati sau exercitii cu greutatea propriului corp).

In alte antrenamente se poate lucra doar partea de tonifiere musculara sau doar antrenamentul aerobic. Un instructor bun isi va da imediat seama de nivelul clasei pe care o coordoneaza si va modifica exercitiile in functie de aceasta.


Care sunt efectele antrenamentului tip circuit?

Imbunatateste puterea si rezistenta si arde caloriile. Gradul de dificultate este moderat. Poate fi intens, dar se adapteaza in functie de nivelul fiecarui practicant, incepatorii folosesc greutati mai mici si efectueaza miscari mai simple, dar in final toata lumea are parte de un antrenament pe cinste.


Nu este nevoie de abilitati de coordonare...

Cine ar trebui sa-l practice? Oricine doreste sa transpire si sa iasa din zona de platou, acolo unde nu se mai vad rezultatele. Antrenamentele tip circuit sunt foarte apreciate de oamenii foarte ocupati, care imbina efortul cardio cu ridicarea de greutati.


RECOMANDAREA SPECIALISTULUI...

Recomandarea specialistului privind exercitiile tip circuit
Este important ca exercitiile sa fie executate corect, asadar nu va grabiti si alegeti greutati care sa va permita sa realizati 10-12 repetari in forma corecta. Din pacate nu are acelasi efect precum antrenamentul cu greutati sau cel aerobic separat.

Daca optati pentru circuit si doriti sa consumati mai multe calorii, luati in calcul prelungirea antrenamentului cu inca 20 minute de efort cardio, de cel putin trei ori pe saptamana.

Foto: abcimagess.com



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa