Bai termale in sezonul rece

 
Bai termale iarna Romania
Ce poate fi mai relaxant intr-un weekend friguros de iarna decat o vizita la baile termale? Romania este bogata si din acest punct de vedere si va vom prezenta cateva dintre locurile minunate pe care le puteti vizita in iarna aceasta.


Baile Govora...

Statiune balneoclimaterica permanenta, situata la 20 km S-V de Ramnicu Valcea; altitudine 360 m; dispune de instalatii pentru impachetari cu namol, bai calde cu ape minerale, electroterapie, sali pentru gimnastica medicala, terapie respiratorie.


Statiunea Baile Felix...

Este cea mai mare statiune balneara cu regim permanent. Aflata in judetul Bihor, aproape de Oradea, statiunea poate fi o alegere relaxanta si revigoranta chiar si pe timpul iernii.

Apele termale izvorasc la Baile Felix in tot timpul anului si temperatura izvoarelor variaza intre 45°C si 112°C, iar apele raului si ale lacului Petra ajung pana la temperatura de 30°C.


Baile Tusnad...

Statiunea balneoclimaterica Baile Tusnad, denumita si Perla Ardealului, este situata pe Valea Oltului superior, in partea sudica a Depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 m, intre muntii Harghita si Bodoc intr-un splendid defileu al Oltului. La Baile Tusnad apele medicinale si mofetele, clima sub alpina, aerul puternic ionizat negativ ofera reale posibilitati terapeutice.


Vatra Dornei...
Vatra Dornei este o statiune de tratament de interes national si functioneaza permanent. Apartine judetului Suceava si este situata intr-o depresiune inconjurata de culmile Muntilor Calimani, Suhard si Giumalau, aproape de Muntii Bistritei. Are izvoare cu ape ce au calitati terapeutice deosebite si un climat natural favorabil refacerii starii de sanatate a intregului organism.


Borsec...

Statiune balneoclimaterica permanenta, situata intr-o vale - depresiunea cu acelasi nume, inconjurata de paduri de conifere. Dispune de ape carbogazoase, bicarbonatate, calcice, sodice, magneziene etc. Atractiile turistice din zona sunt Pestera de gheata, Poiana zanelor, Grota ursilor, dar si partii de schi.


Sovata...

Tratamentul cu apa sarata si namol sapropelic de aici are un efect intens antiinflamator si de diminuare a durerilor, atat imediat cat si pe termen de trei-sase luni post-tratament. Cu ajutorul lor pot fi tratate afectiuni cronice: locomotorii, ginecologice, respiratorii, neurologice si dermatologice. In plus, la Danubius Health Spa Resort va puteti bucura de terapiile Spa (masaje cu pietre vulcanice, impachetari, bai aromatice etc).

Foto: blog.hotelguru.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa