Epilare clasica sau epilare definitiva? Avantaje si dezavantaje...

 
Epilare clasica sau epilare definitiva? Avantaje si dezavantaje...
Standardele esteticii au evoluat de-a lungul timpului, la fel si modalitatile de ingrijire si infrumusetare. Suntem in fata unei noi dileme - care este modalitatea cea mai potrivita prin care puteti inlatura parul nedorit? Alegerea va apartine si nu incercam sa va influentam, ci doar sa va prezentam avantajele si dezavantajele fiecarei proceduri, in felul acesta veti fi informate si veti lua cea mai buna decizie in cunostinta de cauza.


Epilarea clasica (cu ceara)...

Este de preferat sa fie realizata cu ceara de unica folosinta pentru a preintampina posibile infectii si iritatii ale pielii. Epilarea cu ceara calda are nenumarate beneficii (daca o comparam cu epilarea cu ajutorul lamelor de ras).

Efectele ei sunt de durata, firele de par cresc mai greu, in timp devin mai subtiri si mai deschise la culoare, rarindu-se, efectul epilarii dureaza in jur de trei-patru saptamani, in functie de fiecare persoana in parte.

Dezavantajul ar fi ca intre epilari va trebui sa asteptati intregul ciclu de crestere a firului de par, deci pielea nu va fi perfect neteda. Epilarea se poate face cu ceara calda sau rece.

Ceara calda inmoaie firul de par, facand smulgerea mai usoara. Aceasta se mentine calda in aparate speciale. Ceara rece este recomandata femeilor care au probleme cu circulatia sanguina.


Epilarea definitiva (cu laser)...

Este impropriu spus definitiva, deoarece ea necesita doua sedinte de intretinere pe an. In medie, pentru a scapa de parul nedorit prin metoda epilarii cu laser este nevoie de circa opt-zece sedinte. Avantajul ar fi ca nu este nevoie sa asteptati sa creasca parul inestetic pentru a-l putea epila.


Avantaje si dezavantaje...

Epilarea definitiva este mai putin dureroasa decat cea cu ceara. Un impediment ar putea fi faptul ca este mai costisitoare decat cea clasica, cel putin la prima vedere. Daca analizam pe termen lung, insa, s-ar putea sa iasa mai rentabila aceasta varianta.

Epilarea definitiva va ajuta sa aveti o piele catifelata, in cazul celei cu ceara este posibil sa faceti foliculita sau iritatii provocate de firele de par de sub piele.

Cele mai cunoscute metode de indepartare pe termen lung a firelor de par nedorite sunt laserul si IPL-ul (lumina intensa pulsata). Ambele variante sunt eficiente si functioneaza la fel, utilizand lumina pentru a incalzi si a distruge foliculii de par.

Foto: www.perfectcontur.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa