Deshidratarea pielii iarna - ce este de facut?

 
Informatii despre deshidratarea pielii iarna
Frigul nu prea tine cu pielea, care este placut imbujorata cand este ger, dar in profunzime sufera. lata ce aveti de facut ca frumusetii voastre sa ii mearga bine pe timp de iarna!

Iarna, cea mai mare problema cu care se confrunta pielea este deshidratarea - senzatia ca tenul este uscat si tine. In plus, pot aparea iritatii insotite de descuamari si mancarimi, iar buzele si mainile au si ele de suferit. Sa vedem ce este de facut in functie de zona afectata!


Renuntati la alcool!

Este vorba de produsele cosmetice ce il contin si care sunt recomandate indeosebi tenurilor grase. Iarna insa, chiar si tenul gras are nevoie de o ingrijire mai delicata.

Inlocuiti, asadar, cremele si lotiunile astringente cu unele dedicate tenului sensibil, sarace in grasimi si alcool, dar puternic hidratante. Pentru tenul uscat, alegeti creme de fata grase, onctuoase. Produsele cosmetice folosite iarna este musai sa contina factor de protectie solara, in special daca va aventurati in zone inzapezite.


Scapati de roseata nasului!

Roseata apare pentru ca vasele de sange se dilata brusc cand scoatem nasul in aer rece, pentru a facilita circulatia periferica. Camuflati acest efect cu un fond de ten cu putere mare de acoperire. Iar cand intrati in casa dupa ce ati stat in frig, tineti pe nas cateva minute o batista umezita cu apa calda.


Feriti-va buzele de crapaturi!

Pielea fina a buzelor nu se crapa din pricina gerului daca, inainte de a iesi din casa, folositi un balsam de buze reparator (gasiti reteta aici) sau putin ulei de masline. Alegeti un ruj gras sau cremos si renuntati o vreme la cel rezistent la transfer, care usuca buzele.


Ingrijiti mainile pe timp de noapte!

Afara, desi le tineti in manusi, frigul tot ajunge la ele, plus ca frecarea cu tesatura le sensibilizeaza mai mult. Solutia este un fel de... cui pe cui se scoate: inainte de culcare, dati-va pe maini cu o crema grasa si purtati din nou manusi - de data asta, unele subtiri, din bumbac. Dimineata, veti avea maini catifelate, bine hidratate, gata sa infrunte o noua zi friguroasa.

Foto: www.unica.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa