Fiobilin - indicatii, contraindicatii, doze si mod de administrare

 
Fiobilin - indicatii, contraindicatii, doze si mod de administrare
Ce este Fiobilin?

Fiobilin este un medicament indicat in prevenirea crizelor de bila, acesta actionand eficient asupra veziculei biliare. Astfel, este recomandat persoanelor care sufera de colecistita cronica, diskinezie biliara (denumita si „bila lenesa”), constipatie cronica hepatogena, migrena, precum si pacientilor aflati in convalescenta dupa hepatita acuta cu virus A.


Cand se manifesta o criza de bila?

Criza de bila se manifesta de obicei pe fond de stres sau oboseala si, mai ales, dupa ce ai mancat „alimente grele”, dificil de digerat pentru organismul tau, spre exemplu carne grasa, mezeluri grase, prajeli, carne tocata cu grasime, oua si preparate din oua, grasimi, cafea, ciocolata.


Cum se manifesta o criza de bila?

Simptomele crizei de bila pot fi: balonare, gust amar, dureri intermitente in partea dreapta, sub coaste, migrene, stari de greata, somnolenta. In cazuri mai severe, pot sa apara si febra sau varsaturi. Starea generala este proasta, iar randamentul fizic este scazut.


Cu ce te poate ajuta Fiobilin?

Fiobilin te ajuta sa previi simptomele mentionate mai sus, contribuind la starea ta de bine. Astfel, dupa masa, te vei simti la fel de bine si vei putea face orice doresti, fara teama declansarii unei eventuale crize.


Cum functioneaza de fapt Fiobilin?

Fiobilin actioneaza pe doua cai:

1. Faciliteaza evacuarea bilei in duoden.

2. Impiedica formarea cristalelor de colesterol din vezicula biliara.

In plus, Fiobilin ajuta la absorbtia lipidelor si vitaminelor liposolubile in intestin si contribuie la mentinerea tranzitului intestinal normal.

Rezultatul? O digestie usoara, o stare de spirit buna, in urma careia tu vei putea face orice vrei dupa masa!


Fiobilin are contraindicatii?

Fiobilin nu se administreaza in crizele biliare.


Doze si mod de administrare:

Adulti: 1-2 comprimate de 3 ori/zi; copii 7-15 ani: 1-2 comprimate/zi. Un comprimat de Fiobilin contine acid dehidrocolic 250 mg.

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului. Daca apar manifestari neplacute, adresati-va medicului sau farmacistului.

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical. Cititi pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse!


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa