Dureri abdominale? Trateaza-le cu ceaiuri!

 
Ceaiuri bune impotriva durerilor abdominale
Durerile abdominale: se manifesta prin crize care apar brusc, in special in afectiuni hepato-biliare, enterocolite, pancreatite, apendicite, sau in anumite tulburari neurovegetative. Pentru inlaturarea lor insa, in cazul in care ele se repeta, se va apela la medic, care va determina cauza care le provoaca.


La dulti:

Anason (seminte). Infuzie din o lingurita de seminte la o cana de apa clocotinda; se lasa sa traga zece minute. Se strecoara si se bea cate o cana de ceai dupa fiecare masa.

Ceapa (foi). Decoct dintr-un pumn de foi de ceapa la un litru de apa; se fierb 15 minute. Se strecoara si se bea o jumatate litru pe zi.



Metisa (varful florilor). Infuzie din o lingurita plina cu varfuri de flori la o cana de apa clocotinda; se lasa zece minute. Se strecoara si se beau trei cani pe zi.
Menta (frunze). Infuzie din o lingurita de frunze la o cana de apa clocotinda; se lasa zece minute. Se strecoara si se beau doua-trei cani pe zi.

Musetel (flori). Infuzie din o lingurita (capetele florilor) la o cana de apa; se lasa sa traga zece minute. Se strecoara si se bea cate o cana dupa mesele principale.
Pin (muguri). Decoct din 20 g muguri la un litru de apa; se fierb timp de 15 minute. Se beau trei cani pe zi.


La copii:

Anason (fructe); Chimion (fructe); Coriandru (seminte); Fenicul (fructe); Musetel (flori). Infuzie din una-doua lingurite de amestec la o cana de apa clocotinda; se lasa zece minute. Se strecoara. Cantitatile de ceai se administreaza in functie de varsta copilului.

Roinita (frunze). Infuzie din o lingurita frunze la o cana de apa clocotinda; se lasa sa traga zece minute. Se strecoara. Cantitatile de ceai se administreaza in functie de varsta copilului.

Fenicul (fructe); Coriandru (fructe); Musetel (flori); Menta (frunze). Ceaiul este folosit contra colicilor la copii. Se face o infuzie din o lingurita de amestec la o cana de apa clocotinda; se lasa sa stea zece minute, acoperita. Se strecoara si se beau 50-100 ml ceai, de doua-trei ori pe zi, in functie ce varsta copilului.

Foto: www.calmclinic.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa