Valevit drajeuri - prospect

 
Valevit drajeuri - prospect
Caracteristici...

Atat extractul de radacini de valeriana cat si extractul de frunze de melisa actioneaza asupra receptorilor GABA de la nivelul sistemului nervos central, iar periferic determina o relaxare a muschilor netezi. Combinatia celor doua ingrediente are un efect benefic asupra tulburarilor de somn, nervozitatii, epuizarii si anxietatii.


Compozitie:

100 mg extract hidroalcoolic uscat din radacina de valeriana (Valeriana officinalis), 90 mg extract metanolic din frunze de roinita (Melissa officinalis) si alte ingrediente.


Indicatii...

Produs din plante care contribuie la ameliorarea simptomelor starilor usoare de stres, si de tensiune nervoasa. Poate fi folosit si de catre persoanele cu tulburari minore ale somnului.


Mod de administrare...

Adulti si adolescenti de peste 12 ani: 1 drajeu, la nevoie. Doza maxima zilnica: 4 drajeuri. Durata administrarii: maxim 2 saptamani.


Contraindicatii...

Hipersensibilitate la extractul de radacina de valeriana, la extractul de frunza de roinita, la lactoza sau la oricare din celelalte ingrediente ale produsului.


Alte aspecte relevante clinic...

Reactii secundare: probleme gastrointestinale (greata si crampele abdominale - datorita extractului din radacina de valeriana).

Atentionare: contine lactoza, glucoza si zaharoza - precautii in cazul intolerantei la unele zaharuri.

Sarcina si alaptare: intrucat nu exista date suficiente asupra utilizarii, folosirea nu este indicata.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: poate afecta reactivitatea si abilitatea de a conduce sau de a folosi utilaje (in special in cazul consumului concomitent de alcool).

Interactiuni: efectul poate fi reciproc amplificat la administrarea simultana a medicamentelor somnifere sintetice sau sedative. Efectul preparatelor din radacina de valeriana poate fi sporit daca in acelasi timp este consumata si o cantitate mare de alcool.


Categorie...

Supliment alimentar. Disponibil in farmacii.


Ambalaj...

Cutii cu 20 drajeuri.


Producator...

Pharmazeutische Fabrik Montavit Ges.m.b.H, 6067 Absam, Austria. Notificat SNPMAPS nr. 9432/2015.

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical. Cititi pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse!

Foto: tiliya.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa