Produsele cosmetice pentru copii

 
Produsele cosmetice pentru copii
Bebelusii au o piele delicata, predispusa la iritatii, ea fiind de trei ori mai subtire ca cea a adultilor, asa incat puteti realiza cat de repede pot patrunde in piele si in organism substantele chimice din anumite produse cosmetice.

Asadar trebuie avuta mare grija ce produse cosmetice folositi pentru cei mici. Dintre substantele chimice periculoase pentru cei mici amintim: alcoolul, parabenii, ftalatii, fenoxietanolul, propilen glicolul, glicerina, polietilen glicolul, colorantii sintetici, alergeni, sapunul, parfumul, sulfatii, alcalii, Sodium Laureth Sulfate (SLES), Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Polipropilen Glicol (PPG), uleiul de parafina, aromele sintetice, materiile prime derivate din uleiuri minerale, silicon, dioxan.



Asadar, cititi cu atentie etichetele produselor. Ca recomandare generala, cu cat sunt mai putine ingrediente in compozitia produsului, cu atat mai bine. Daca acestea sunt si bio, deja puteti spune ca acele produse sunt sigure pentru sanatatea copilului vostru.

De asemenea, termenul de valabilitate este primul aspect care trebuie verificat inainte de a cumpara produsul. Produsele cosmetice trebuie pastrate la temperaturi sub 22-24°C, ferite de umezeala si de razele soarelui.

Conform unui studiu realizat de Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania, peste 80% din sampoanele pentru copii pot provoca alergii, asadar fiti niste parinti informati si alegeti inteligent produsele cosmetice pentru copilul vostru!


Protectia solara a celor mici...

Indiferent daca mergeti cu cel mic in parc, la mare sau la munte, este nevoie ca pielea sa sa fie protejata de razele soarelui deci este nevoie de o protectie anti UV cu factor mare, de la 30 in sus. Crema de fata trebuie sa aiba un SPF +50, dat fiind faptul ca tenul este cea mai sensibila portiune de tegument, iar lotiunea de corp cu un SPF intre 30 si 50, 60, in functie de varsta, fototipul de piele si ora de expunere.

Pielea bebelusilor este deosebit de sensibila si folosirea unor produse cosmetice cu potential alergen poate declansa dermatita atopica. Se spune ca unul din cinci bebelusi dezvolta aceasta afectiune (caracterizata prin pete rosii, eruptii, piele descuamata, eczeme, mancarime). De aceea este foarte important ca in primul an de nastere sa se foloseasca sapun, sampon si detergent special create pentru pielea atopica.

Foto: www.ecomagazin.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa