Afectiunile si problemele medicale pentru care se recomanda bitterul

 
Boli in care se recomanda bitterul
Bitterul are o popularitate imensa, fiind considerat un leac aproape miraculos! Sunt plante care, incluse in reteta bitterului, fac adevarate minuni, vindecand afectiuni invechite sau considerate grave.

Remediile naturale amare au o importanta deosebita in terapia naturista! Ele reprezinta puternice drenoare, atat pentru ficat, cat si pentru vezica biliara. Tot ele stimuleaza procesele de eliminare prin amplificarea peristaltismului intestinal si activeaza digestia prin cresterea secretiei de enzime digestive.

Afectiunile si problemele medicale pentru care se recomanda bitterul sunt: indigestiile, meteorismul (balonarea), dischinezia biliara, afectiunile hepatice cronice, anorexia, anorexia psihica, bolile pielii, afectiunile alergice, guturaiul, gripa, cistita, infectiile renale, febra, starile de greata, parazitozele intestinale, tromboflebita, arsurile si intepaturile de insecte.

Riboflavina (vitamina B2) din compozitia bitterului poseda un extraordinar potential terapeutic! O gama larga de functii ale organismului depind de riboflavina. Ea joaca un rol vital in producerea hormonului tiroidian, care accelereaza metabolismul si ajuta la asigurarea unei provizii constante de energie. Tot riboflavina ajuta organismul sa produca celule imune, care combat infectiile. Ea conlucreaza cu fierul, pentru a fabrica globule rosii, care transporta oxigenul catre toate celulele din corp. In plus, riboflavina transforma vitaminele B6 si B3 in formele lor active.

Riboflavina ajuta la producerea de substante care sprijina antioxidantii, cum ar fi vitamina E, in actiunea lor. Este esentiala pentru mentinerea si refacerea tesuturilor, dupa interventii chirurgicale, arsuri si alte leziuni. Este necesara si pentru a mentine sanatatea ochilor, ajutand la prevenirea cataractei.

Riboflavina s-a dovedit valoroasa in tratarea unor probleme dermatologice, printre care cuperoza, ce produce inrosirea pielii fetei si pustule, la un numar foarte mare de adulti. Se crede ca persoanele ce sufera de migrene au, de fapt, rezerve prea reduse de substante cu rol energetic in creier, iar riboflavina poate preintampina crizele, marind stocul acestor compusi in celulele cerebrale.


Foto: natura-vindeca.blogspot.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa