Suplimentele alimentare cu acizi grasi omega-3 din ulei de peste

 
Informatii despre suplimentele alimentare cu acizi grasi omega-3 din ulei de peste
Orice abatere, precum utilizarea unor preparate ce au la baza organisme modificate genetic (soia, porumb, legume) sau al unor alimente puternic procesate (conserve, preparate cu aditivi si coloranti) va duce la diverse carente. Iar pericolul pentru sanatate este cu atat mai mare cu cat zilnic introducem in organism produse nesanatoase (carne de la animale crescute cu hormoni, faina alba, zahar, bauturi acidulate ori grasimi saturate) care produc daune ce necesita un aport suplimentar de minerale si vitamine pentru a fi remediate.


Concluzia? In cele mai multe cazuri si in pofida conceptiei comune, dieta obisnuita nu e capabila sa ne ofere toate cele necesare corpului, in aceasta lume in care toxinele si sursele de stres nu lipsesc! Si atunci ce facem? Apelam la suplimente!


Tu ce alegi? Pret redus sau calitate incontestabila?

Piata e plina de suplimente alimentare. Esti tentat, in prima faza, sa alegi ceea ce este mai convenabil din punct de vedere al pretului. Nu putine au fost, insa, constatarile care au aratat ca multe suplimente apreciate pentru pretul redus erau cu totul ineficiente. Pentru ca, pe cat de mici erau costurile, pe atat de infime erau dozele de vitamine continute. Au existat si cazuri in care, in anumite suplimente, cantitatea reala de omega-3 era doar 1/3 din valoarea specificata in prospect.

Pe de alta parte, exista suplimente alimentare care sunt cu totul improprii atunci cand este cazul sa fie administrate copiilor, din pricina gustului. Astazi, datorita unor tehnici speciale de procesare, unele uleiuri de peste au gust fresh, placut.

Asadar, ori de cate ori sovaiti intre un produs al unei firme prestigioase si o varianta mai ieftina (dar nesigura), criteriul calitatii va va ajuta sa faceti alegerea optima. Cat priveste provenienta, adica garantarea folosirii unor materii prime fara cusur si a autenticitatii produsului final, ele sunt oferite mai degraba de catre un producator cunoscut decat de catre vreo obscura firma asiatica sau din alta zona unde nu se aplica normele europene.


Foto: marianadaia.wordpress.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa