Orange Imun – formula de surse vegetale pentru imunitate

 
Orange Imun: informatii, pret, pareri avizate
Complet diferit fata de celelalte structuri ale organismului, sistemul imunitar depinde de buna functionare a celorlalte sisteme, precum a celui respirator, digestiv si sistemului nervos. Legat de cel din urma, stresul favorizeaza scaderea imunitatii prin producerea in exces a hormonului numit cortizol, care nu numai ca expune organismul la bacterii si virusi, ci si in fata unor boli grave.

Stilul de viata pe repede inainte dezechilibreaza organismul si il forteaza sa se adapteze rapid noilor situatii: schimbari bruste de temperatura, diferente de fus orar, trecerea de la o stare emotionala la alta, precum si lipsa aerului si luminii naturale. Toti acesti factori actioneaza negativ in sensul reducerii capacitatii organismului de a capta radicalii liberi si de a-i neutraliza.


Traditii vechi versus concepte noi de intarire a imunitatii

Fiecare individ se naste cu o imunitate naturala, care este influentata la randul ei de trasaturile transmise ereditar. Ulterior, in functie de diferiti antigeni, corpul capata o imunitate adaptiva, sau dobandita. De aceea este important ca micronutrientii sa fie usor absorbiti de catre organism, fapt ce unele suplimente alimentare au inceput sa-l aiba in vedere in ceea ce priveste dezvoltarea de produse inovative.

In trecut, organismul uman rezista mult mai bine in fata bolilor, dat fiind si faptul ca nivelul de stres era mult mai redus, iar alimentatia se baza pe consumul din productia proprie sau din achizitia alimentelor de la taranii din piata (existau si mai multe ferme de subzistenta).

In alta ordine de idei, preventia racelilor se realiza prin tratamente naturiste care impulsionau organismul sa lupte singur impotriva racelilor. In medicina veche, erau des utilizate plante precum catina, ghimbir sau arnica.

Conceptele noi de intarire a imunitatii sunt concentrate in jurul stilului de viata, astfel ca pentru o imunitate puternica a omului modern se recomanda cel putin 8 ore de somn/noapte, cel putin 30 de minute de sport zilnic, consumul a cel putin 2 litri de apa/zi si evitarea purtarii in sezonul rece a multor straturi de haine groase.

Ca si surse imunomodulatoare se recomanda consumul ceaiului de ghimbir, echinaceea sau macese, evitarea consumului de antibiotice.


Simptomele unui sistem imunitar slabit

→ apatie;
→ oboseala;
→ infectii urinare;
→ vindecarea lenta a ranilor;
→ pierderea sau luarea in greutate;
→ afectiuni respiratorii constante si persistente;


Acerola – cea mai noua descoperire pentru imunitate puternica

Acerola - numita si visina de Barbados - incorporeaza un continut ridicat de vitamina C, responsabil printre altele si de absorbtia optima a fierului in organism, fapt ce induce stare de bine prin energizarea dupa instalarea virozei.

Cantitatea de vitamina C din acerola este de aproximativ 25 de ori mai mare decat cea continuta de portocale. Numita si visina tropicala, acerola se cultiva in Mexic, America Centrala si de Sud. Folosita si in tratarea unor afectiuni de sanatate precum alergii, ateroscleroza, depresie, diabet, inflamatii, actiunea puternic imunostimulatoare ii atribuie calitati speciale in tratarea racelilor si in sustinerea sistemului imunitar. Constatarile oamenilor de stiinta asupra efectelor acerolei amintesc si faptul ca acerola poate contribui la reducerea zaharului si poate combate stresul oxidativ datorita continutul de vitamina C ridicat.

Acerola este apreciata si pentru ca:
→ ajuta la reglarea indicelui glicemic;
→ imbunatateste rezistenta la efort;
→ protejeaza organismul impotriva infectiilor;
→ reduce starea de oboseala.


Orange Imun: protectie completa pe 3 planuri: imunitar, respirator si digestiv

Informatii despre Orange Imun
B!TONIC a lansat toamna aceasta un nou produs axat pe intarirea imunitatii, proaspat dezvoltat in Austria alaturi de profesori internationali din cadru Universitatii de Nutritie din Viena. Principalele sale ingrediente sunt acerola, ghimbirul, zincul si prebioticele.

Acerola este cunoscuta pentru continutul sau ridicat de vitamina C, care contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar. In plus, vitamina C poate sustine si intari sistemul imunitar in timpul si dupa o activitate fizica intensa. In perioadele solicitante si stresante si mai ales pentru fumatori, vitamina C se recomanda sa fie suplimentata zilnic. In capsulele Orange Imun este folosita exclusiv o sursa naturala de vitamina C, din cirese Acerola, pentru a pastra calitatea substantelor active si a usura absorbtia lor.



Extractul de ghimbir folosit 100% natural, este specific din medicina traditionala in multe culturi, fiind considerat un imunomodulator si imunostimulator puternic. Ghimbirul ajuta la decongestionarea cailor respiratorii, induce transpiratia, detoxifica organismul si ajuta lupta cu virusii si bacteriile.

Inulina poate contribui prin fibre prebiotice pentru a stimula sistemul imunitar, avand o influenta pozitiva asupra compozitiei florei intestinale. In Orange Imun prebioticele provin dintr-un amestec de ingrediente naturale, din plante, pentru mentinerea unui sistem digestiv sanatos si optimizarea absorbtiei de micronutrienti.

Foto: www.csid.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa