Feedback-ul negativ

 
Feedback-ul negativ
De multe ori suntem nervosi, stresati, agitati si luam lucrurile mult prea personal. Cum sa facem sa raspundem pozitiv la criticile negative? Cu mult exercitiu, rabdare si incredere in noi insine!

De obicei persoanele cu stima de sine scazuta reactioneaza foarte rau atunci cand sunt criticate. Iata ce poti face pentru a nu fi foarte afectat de un feedback negativ si a putea sa fructifici situatia respectiva. Atunci cand nu poti schimba o situatie, cu siguranta poti schimba felul in care reactionezi in fata ei.
  • N-o lua personal! Asadar, in primul rand incearca sa separi critica de persoana. Nu o lua personal! Cineva s-a indoit de o actiune a ta, nu de tine. Nu te identifica cu acea actiune! Oamenii mai pot gresi, dar asta nu inseamna ca sunt niste ratati. Critica este o parere despre ce ai facut, nu despre cine esti tu.
  • Pune intrebari! Incearca sa afli de ce persoana respectiva crede ca tu ai gresit. Nu intreba nici acuzator, nici nu te simti lezat in propriul orgoliu. Mai bine incearca sa gasesti pareri cu adevarat pertinente care te vor ajuta sa procedezi mai bine, mai departe. Intreaba cum ar fi procedat respectiva persoana in situatia data. Apoi incearca sa-ti impui si tu punctul de vedere!
  • A gresi este omenesc... Sa spunem ca ai gresit si ca feedback-ul negativ pe care l-ai primit este... pe deplin meritat. Mu te invinovati mai mult decat este cazul! Toata lumea greseste, dar nu toata lumea invata din greseli. Fa din esec o victorie si invata lectia pe care trebuie sa ti-o insusesti din experienta aceea negativa! Cu siguranta vei iesi mai castigat decat daca iti reusea din prima. Data viitoare vei fi mult mai pregatit.
  • Feedback negativ la serviciu... Cum reactionezi atunci cand te confrunti cu aceasta situatie la locul de munca? In primul rand, ramai calm. Este vorba despre business, nu este nimic personal. Discuta cu persoana respectiva, afla intreaga poveste si incearca sa rezolvi situatia in cel mai profesional mod cu putinta. Asuma-ti responsabilitatea si nu pasa problema altui coleg. Chiar daca este neplacut sa primesti feedback-uri negative, ele sunt o oportunitate extraordinara de a invata mai mult si de a creste business-ul, iti arata exact zonele unde este nevoie de mai multa implicare pentru ca totul sa mearga perfect.
Foto: www.everydayinterviewtips.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa