Cura sezoniera curata organismul in profunzime

 
Cura sezoniera curata organismul in profunzime
Dieta sezoniera consta in impunerea unui regim de cruditati: este vorba de suprimarea „poluantilor” (grasimi saturate si/sau hidrogenate, zahar rafinat) — alimente a caror consum excesiv, in societatea moderna, este raspunzator de aparitia a numeroase boli grave — si de a va face plinul cu alimente regeneratoare si protectoare (vitamine, oligoelemente), aduse de fructele si legumele de sezon, eventual insotite de extrase de plante specifice.

→ Aceasta cura va poate fi recomandata de un naturopat sau puteti s-o urmati din proprie initiativa. Practicata de doua pana la patru ori pe an, curata organismul in profunzime si regenereaza toate organele digestive si excretoare.

→ Plantele sunt utilizate pentru a stimula si a curata intestinul si colonul, sistemul urinar, ficatul si vezica biliara, pancreasul, plamanii si pielea. Drenajul declanseaza o activitate care depaseste simpla functie de a elimina anumite deseuri, fortand functionarea organelor depuratoare.

→ Cura trebuie sa dureze trei sau patru saptamani. Acest interval este necesar pentru efectuarea ciclului complet de eliminare in profunzime, de drenaj al organelor si al tesuturilor, iar apoi de regenerare. Dupa prima saptamana, toxinele sunt evacuate de unde au fost depuse. Adevarata eliminare incepe din a saptea zi. Daca va intrerupeti in acest stadiu, nu veti elimina nimic - pana acum, nu ati facut decat sa „scormoniti cenusa”. Abia din a saptea zi veti incepe sa va simtiti bine. A va opri aici ar insemna sa va lipsiti de ceea ce e mai bun in cura, adica sa-i anulati efectele.

→ Adoptati o alimentatie vegetariana si bio, alcatuita doar din fructe si legume proaspete (nu folositi nici conserve, nici produse refrigerate) si din cereale, asezonate si preparate cu ulei de masline si verdeturi proaspete. Sunt interzise mezelurile, carnurile grase, prajelile, patiseriile cu crema, dulciurile, sosurile grele si grase, produsele chimice, colorantii, conservele. Trebuie evitate carnea, branza, zaharul. Sunt tolerate: pestele, pasarea, branza nefermentata, iaurtul si mierea.

Atentie! Se recomanda sa fiti supravegheat de catre un medic, care va adapta dieta nevoilor dumneavoastra sau va va prescrie suplimente alimentare. Se cere prudenta in cazul copiilor si al persoanelor varstnice. In varianta „dura” — fara peste, pasare sau carne — aceste cure sunt contraindicate persoanelor suferind de diabet tip 1.

Foto: www.femeia.ro



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa