Masti cu vin pentru un ten mai tanar

 
Masti cu vin pentru un ten mai tanar
Vinul se gaseste in compozitia multor produse cosmetice. El are proprietatea de a creste elasticitatea pielii, de a indeparta ridurile si a intineri tenul. De asemenea, este bun si pentru prevenirea acneei. Iata cateva exemple de masti pentru fata, pe care vi le puteti prepara acasa...
  1. Compozitie: 1 pahar iaurt natural mai gras, 2 linguri miere, 5 linguri vin rosu natural. Se amesteca bine cele trei ingrediente pana devin o pasta, care se intinde pe toate zonele fetei, exceptand zona ochilor. Dupa 10-15 minute, masca se indeparteaza cu apa calduta.
  2. Compozitie: 1 lingura ceai verde, 1 lingura vin rosu, 1 lingura iaurt, 2 linguri miere. Se prepara o ceasca de ceai verde. Lasati-l sa se infuzeze 3-4 minute. Incalziti mierea intr-un pahar, pe care-l scufundati intr-un vas cu apa fierbinte. Strecurati ceaiul, pe care-l amestecati cu restul ingredientelor pana obtineti o pasta. Se aplica uniform pe toata fata si pe gat. Se lasa sa actioneze 10-15 minute.
  3. Compozitie: 1 albus de ou, 3 linguri vin rosu, 1 lingura miere, 1 lingurita zahar nerafinat. Masca se aplica masand usor fata cu degetele. Pentru ca aceasta contine si zahar nerafinat, miscarile trebuie facute foarte usor, fara sa apasati si nu mai mult de un minut. Se lasa sa actioneze zece minute, dupa care se clateste cu apa calda.
  4. Compozitie: 1 lingura iaurt simplu, 1 lingura vin, 1 lingura faina. Masca aceasta, care este eficienta si in cazul tenului acneic, se prepara amestecand cu grija cele trei ingrediente, pana se obtine o pasta omogena. Aceasta se lasa sa actioneze timp de 20 de minute.
  5. Compozitie: 2 linguri vin rosu, 1 lingura gel aloe vera, 1 lingura miere, 1 lingura pudra de alge marine. Se incalzeste mierea pana devine fluida si se amesteca cu restul ingredientelor. Se lasa pasta in bol timp de zece minute, inainte de a se aplica pe fata si pe gat. Apoi se intinde pe fata, iar dupa zece minute se clateste cu apa calduta.
  6. Compozitie: o jumatate de cana vin alb, o cana de ceai verde concentrat. Se amesteca cele doua lichide intr-o sticluta cu pulverizator si se aplica dimineata si seara pe fata, evitand zonele sensibile din jurul ochilor.
Foto: sanatate.acasa.ro



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa