Ce sa mananci daca ai ulcer

 
Ce sa mananci daca ai ulcer
In anotimpurile de trecere, organismul e mai vulnerabil si ulcerul se acutizeaza. Hrana nepotrivita face ca nivelul aciditatii sa oscileze, fapt ce creeaza mediul propice ulceratiilor mucoasei stomacului. Adopta un regim care sa atenueze simptomele, mizand pe alimente care sa actioneze ca un pansament gastric!


Regim zilnic pentru bolnavii de ulcer

Mananca putin si des, (5-6 mese pe zi) pentru a preveni atacul acizilor digestivi asupra peretilor stomacului si mesteca bine (20 de mestecaturi), ca stomacul sa nu munceasca suplimentar.

Lactate: lapte (ideal e cel integral), branzeturi proaspete de vaca (urda, cas), unt nesarat. Portie zilnica permisa: 200 ml/g.


Carne: slaba (pasare, vaca, vitel), fiarta bine, la gratar sau gatita la cuptor si peste slab (salau, stiuca, pastrav, calcan), oua fierte moi sau ochiuri in apa (nu omlete sau ochiuri in ulei). Portie zilnica permisa: 150-250 g.

Lichide: apa plata, ceaiuri din plante. Portie zilnica: 6-8 pahare.

Legume: coapte sau fierte, sub forma de crema, supa, piure, ciorba de carne (degresata) cu legume, sufleu. Indicate sunt legumele fragede, cu celuloza moale, precum morcovii, dovleceii, spanacul, fasolea verde tanara, mazarea, cartofii. Portie zilnica permisa: 150-500 g.

Fructe: fierte sau conservate, zeama de fructe dulci, bine coapte si fara samburi sau coaja (mere, piersici, banane, struguri, prune). Portie zilnica permisa: 150-350 g.

Fainoase: paine alba de grau sau de secara, tare (veche de 1-2 zile) sau ca pesmet, cereale (gris, arpacas, orez, fulgi de ovaz). Portie zilnica permisa: 50-200 g.

Dulciuri: budinca de gris sau de orez, prajitura de casa cu aluat uscat. Portie zilnica permisa: maximum 50 g.


Uita de chin cu Ulcogastrin!

Ulcogastrin Forte
Specialistii Rotta Natura au creat Ulcogastrin Forte, un supliment 100% natural, care elimina senzatiile de arsura si durere de la nivel gastrointestinal.

Cu Ulcogastrin combati cauzele ce provoaca gastrita sau ulcerul si ajuti la normalizarea aciditatii gastrice.

Ulcogastrin contine cele mai eficiente plante sub forma extractelor din patlagina, salcam, sulfina, galbenele, papadie, zmeur, sunatoare, musetel, busuioc si roinita.

Ulcogastrin Forte are actiune cicatrizanta la nivelul stomacului si ajuta la eliminarea balonarilor.



Un litru de suc de varza (fierbi varza taiata bucati pana ce-si reduce volumul la jumatate) baut zilnic in mai multe prize, pe o perioada de zece zile, atenueaza simptomele ulcerului.

Foto: dieta.romedic.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa