Curatarea tartrului in mod natural. Produse pentru indepartarea tartrului

 
Curatarea tartrului in mod natural. Produse pentru indepartarea tartrului
Dinti albi si sanatosi, oricine si-i doreste, mai ales ca zambetul impecabil si mirosul proaspat al respiratiei cresc increderea in sine. Medicii dentisti ne recomanda, pentru sanatatea dintilor, sa facem un detartraj la fiecare sase luni. Este, insa, destul de costisitor si de incomod. Cauti solutii la indemana? Cel mai important este sa actionezi din timp, sa nu lasi tartrul sa se sedimenteze, altfel devine tot mai greu de indepartat in lipsa instrumentelor medicale. In schimb, piatra abia formata poate fi inlaturata destul de usor cu preparatele de mai jos.


Bicarbonat de sodiu plus suc de lamaie

Bicarbonatul este unul dintre cele mai cunoscute, dar si eficiente remedii pentru albirea dintilor si indepartarea tartrului. Tot ce trebuie sa faci este sa presari bicarbonat de sodiu pe periuta de dinti umezita cu cateva picaturi de suc proaspat de lamaie si sa iti periezi dintii asa cum o faci in mod obisnuit, insistand asupra zonelor in care se formeaza tartrul. Doua minute de periaj sunt suficiente. Poti repeta de 2-3 ori pe saptamana, dar nu mai des, pentru a nu afecta smaltul dentar.






Sare de mare

Bogata in iod, sarea de mare are proprietati antibacteriene. Aceasta creeaza o bariera care protejeaza smaltul dintilor, eliminand insa placa bacteriana. Aplica pe o periuta de dinti sare de mare si periaza. O alta varianta: dizolva o lingura de sare intr-un pahar cu apa calda si clateste, timp de 30 de secunde, gura cu solutia obtinuta.


Periajul dupa masa este esential

Dupa ce bem sau mancam, fragmentele alimentare ramase in cavitatea bucala se combina cu saliva dand nastere unei placi bacteriene care, sub actiunea sarurilor de calciu, magneziu, sodiu si zinc prezente in mod normal in saliva, se mineralizeaza, transformandu-se intr-o materie dura. Procesul incepe la 4-8 ore dupa ce am mancat, urmand ca in doua zile placa bacteriana sa inceapa sa se mineralizeze, iar dupa alte 12 zile sa se transforme in tartru. Acesta este motivul pentru care se recomanda periajul dentar dupa fiecare masa, de 3-4 ori pe zi.

Bibliografie: Sanatatea de azi. Foto: www.vivanatura.ro






Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa