Astmul la copii. Diagnosticul si tratamentul astmului la copii

 
Astm la copii; diagnostic astm copii; tratament astm copii

Alergia reprezinta o reactie exagerata a organismului prin intermediul sistemului imunitar fata de o substanta straina, pe care acesta o percepe in mod eronat ca potential periculoasa.


Astmul la copii

Alergiile respiratorii si infectiile virale respiratorii repetate sunt cele mai frecvente cauze de aparitie ale acestuia. Astmul este caracterizat prin: dispnee, tuse seaca persistenta cu durata peste o luna si respiratie suieratoare.


Diagnosticul astmului la copii

Se realizeaza pe criterii clinice (anamneza, examen clinic) pana la varsta de cinci-sase ani, ulterior la acestea adaugandu-se si probele functionale respiratorii (spirometrie cu test bronhodilatator). Diagnosticul se realizeaza prin testare cutanata alergologica prick sau prin depistarea in sange a anticorpilor specifici de tip IgE produsi de catre organism impotriva alergenilor. Alergenii respiratori sunt cei din interior (acarieni, mucegaiuri, epitelii de animale) si din exterior (polenurile de graminee - iarba verde, iarba parloagelor, pelinul, mesteacanul, frasinul).


Tratamentul astmului la copii

Cuprinde mai multe componente: evitarea alergenului, evitarea factorilor iritanti care pot determina aparitia sau agravarea simptomelor, tratamentul de baza farmacologic si inhalatori singuri sau in combinatii cu bronhodilatatoare) si tratament de desensibilizare alergenica pentru acarieni, polen, graminee etc.

Expert: dr. Ovidiu Berghi. Foto: mamabuna.blogspot.com






Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa