Aparatul de aerosoli - solutia salvatoare pentru copiii raciti

 
Informatii despre aparatele de aerosoli pentru copii

Aparatul de aerosoli a devenit foarte popular in ultimul timp, fiindca ajuta la tratarea bronsitei, gripei, sinuzitei, racelii si amelioreaza simptomele de astm. Acest aparat, cunoscut si sub numele de nebulizator, poate fi utilizat atat de adulti, cat si de copii.

Modul de functionare al aparatului de aerosoli este simplu de inteles: transforma medicamentul lichid in particule fine, care pot fi usor inhalate inclusiv de copii. Particulele fine sunt de fapt niste aerosoli artificiali, care tin locul aerosolilor naturali, aflati la malul marii. Astfel ca, aparatul de aerosoli se va dovedi foarte util daca stai departe de mare sau chiar pe timp de iarna, cand nu este vreme de mers la plaja.

In cazul in care te intrebai daca un nebulizator (aparat de aerosoli) este mai eficient in tratarea copiilor decat medicamentele administrate pe cale inhalatorie, sa stii ca este. Acest lucru se datoreaza faptului ca medicamentul aflat in stare gazoasa va ajunge din nebulizator direct in gat si va actiona local, fata de medicamentele inhalate care vor trebui sa treaca prin sistemul digestiv si sange. In comparatie cu medicamentele injectabile, aparatul de aerosoli nu este atat de deranjant pentru copii si poate fi folosit acasa, chiar daca parintii nu sunt specialisti in medicina.

De pe site-ul celor de la Ghindoc.ro am aflat ca exista 4 tipuri de aparate de aerosoli, fiecare avand anumite avantaje si dezavantaje. Aparatul de aerosoli cel mai putin recomandat este cel mecanic, deoarece este greu de folosit si nu este economic pe termen lung. Acesta este mai ieftin in comparatie cu celelalte aparate de aerosoli pentru copii, dar are un mod de utilizare diferit: trebuie sa fie actionat manual de catre un adult, astfel incat sa fie creeata o presiune interna care sa poata converti medicamentul din lichid in vapori. Cel de-al doilea tip de aparat de aerosoli care exista pe piata este electric si se numeste nebulizator cu compresie. Chiar daca este un aparat zgomotos si greu, este mai simplu de utilizat decat cel mecanic, pentru ca are in interior un piston care face ca medicamentul lichid sa fie transformat rapid intr-o burnita fina.

Un alt tip de aparat de aerosoli este cel cu ultrasunete. La acestea, medicamentul lichid pentru copii este transformat in vapori cu ajutorul unui cristal piezoelectric, care provoaca ultrasunete. Chiar daca modul de functionare poate parea complicat, asta nu iti creeaza niciun disconfort, ba din contra, un astfel de nebulizator ti-ar placea mult, fiind portabil si silentios.

Cel mai nou model de aparat de aerosoli pentru copii este cel cu vibratii. Vaporii extrem de fini de medicament se formeaza cu ajutorul unei membrane cu perforatii si a vibratiilor. Are un pret mai mare decat celelalte aparate de aerosoli pentru copii, dar merita, avand urmatoarele avantaje: este fiabil, portabil, eficient, silentios si performant. In afara de aceste informatii interesante si utile, am vazut ca cei de la Ghindoc.ro au analizat piata si au prezentat cateva aparate de aerosoli pentru copii cu pret decent.

Probabil ca la inceput copilul tau va fi dificil de convins sa faca tratament cu nebulizatorul, ceea ce este normal avand in vedere ca nu a mai folosit niciodata un asemenea aparat pentru aerosoli, dar il poti convinge usor sa il foloseasca. Prezinta-i mai intai noul aparat de aerosoli intr-un mod calm, astfel incat copilul sa stea cuminte in timpul tratamentului. Ai putea sa inventezi un joc distractiv, cum ca mergeti sa explorati spatiul ca niste astronauti si de asemenea, ai putea sa faci din asta o rutina, ca sa se obisnuiasca cu utilizarea mastii nebulizatorului. Totodata te-ar ajuta sa ai un aparat de aerosoli (nebulizator) creat special pentru copii, cu un design care sa ii fure privirea si sa fie silentios, cum sunt cele cu ultrasunete. Astfel, copilasul tau va sta cuminte si se va insanatosi rapid prin utilizarea unui aparat de aerosoli modern.

Foto: imunitateforte.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa