Sfaturi pentru barbati

 
Sfaturi pentru barbati
  • Atentie la caldura! Temperaturile mari altereaza mobilitatea si structura morfologica a spermatozoizilor. Cu minimum trei luni inainte de conceptie (timpul necesar ca sperma sa se regenereze), evitati sa purtati lenjerie intima stramta, pantaloni stransi sau prea grosi, sa faceti bai fierbinti, sauna sau sa tineti laptopul in poala. Pentru cei care, prin natura meseriei, trebuie sa-si petreaca mult timp in spatii supraincalzite, efectuarea unei pauze la fiecare ora de munca limiteaza efectele nefaste ale caldurii asupra fertilitatii.
  • Opriti tratamentele contra caderii parului. Majoritatea produselor destinate stoparii caderii parului contin o substanta (finasterida) ce poate modifica atat calitatea, cat si cantitatea spermei.
  • Adresati-va medicului daca luati antidepresive. Anumite astfel de medicamente, luate in mod regulat, pot altera ADN-ul spermatozoizilor. Se poate ajunge chiar la probleme de erectie. Din fericire, totul revine la normal o data incheiata terapia. Daca va doriti un copil, cereti-i medicului sa va inlocuiasca pastilele cu solutii naturiste similare ca efect.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa