Solutii sigure pentru faringite si laringite

 
Solutii sigure pentru faringite si laringite
  • In cazul in care aveti dureri de gat sau o raguseala rebela, mestecati, de doua ori pe zi, timp de un sfert de ora, un fagure.
  • Sau scobiti cateva ridichi negre si turnati miere; lasati cateva ceasuri si luati cate o lingurita din siropul respectiv, de trei ori pe zi.
  • Sau amestecati suc de hrean si miere, in proportii egale, si luati cate o lingurita, de doua ori pe zi, dimineata si seara.
  • Sau turnati peste 100 g de tarate de grau proaspete (asa cum sunt cele din care se prepara borsul), fara sa le cerneti, un litru de apa clocotita, acoperiti vasul si lasati sa se macereze cateva ore, amestecand din cand in cand. Strecurati lichidul limpede, indulciti-l cu miere si beti-l treptat, pe parcursul unei zile. Repetati tratamentul mai multe zile la rand.
  • Sau fierbeti o lingurita de seminte de ridichi si o lingura de miere intr-o jumatate de ceasca de otet de mere. Adaugati apa pana ce se mai dilueaza si, dupa ce produsul se raceste cat sa fie suportabil, faceti gargara de cateva ori pe zi.
Petru DAMBOVITEANU, Targoviste


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa