Sportul moderat amelioreaza gonartroza

 
Informatii utile despre gonartroza

Gonartroza: informatii utile.

Exercitiile fizice usoare pot contribui la ameliorarea simptomelor de gonartroza si chiar la incetinirea semnificativa a procesului degenerativ al articulatiilor genunchilor, sustine un grup de reumatologi din Suedia.


Afectiunea, caracterizata prin deteriorarea cartilajelor de la acest nivel, produce dureri, inflamatie si rigiditate locale, cu limitarea mobilitatii.


Medicii au ales sa examineze persoane operate anterior pentru repararea meniscului. Jumatate dintre subiecti au urmat programe individuale de aerobic, cuprinzand miscari cu intensitate moderata, de trei ori pe saptamana, pe cand ceilalti nu au facut nici un fel de antrenament. Dupa patru luni, majoritatea voluntarilor din grupul activ au raportat atat ameliorari notabile in ce priveste simptomele, cat si nete imbunatatiri in redobandirea functionalitatii articulatiilor lezate.


Mai mult, investigatiile RMN au relevat si modificari pozitive in densitatea si elasticitatea genunchilor. Studiul a scos in evidenta faptul ca aceste structuri anatomice raspund la efort asemenea oaselor si muschilor, intarindu-se si optimizandu-si proprietatile.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa