Pentru glezne fine

 
Pentru glezne fine

Gleznele subtiri sunt un atu important al frumusetii feminine. Din pacate, pe fondul acumularii de kilograme, dar mai ales al retentiei de lichide in tesuturi ori al circulatiei sanguine deficitare, ele se umfla, aspectul general al picioarelor lasand de dorit.


Exercitii de gimnastica speciale

1. Stand pe scaun, intindeti un picior. Cu talpa conturati mici cercuri, cinci intr-un sens, cinci in celalalt. Apoi executati aceleasi miscari cu celalalt membru. In timpul exercitiului aveti grija sa pastrati degetele mari orientate in fata, cat mai intinse. Nu va fortati; daca resimtiti vreo tensiune articulara, reduceti ritmul.

2. In picioare, cu spatele perfect drept, tineti picioarele usor departate. Trageti de umeri inspre spate. Bratele lasati-le sa cada pe langa corp. Ridicati-va pe varfuri, incordati muschii gambelor si ramaneti asa 20 de secunde, apoi reveniti usor in pozitia de start. Repetati miscarea de zece ori.


5 sfaturi care asigura reusita

1. Nu abuzati de sare, pentru a evita retentia de apa in tesuturi.

2. Consumati fructe bogate in vitamina C si in flavonoide, pentru a ameliora returul venos si a intari peretii venelor (macese si alte fructe de padure, kiwi, citrice etc). Includeti in meniu patrunjel, telina proaspata sau fenicul.

3. Adaugati in apa de baie extract de castane - foarte util in descongestionarea venoasa.

4. Mergeti prin apa, la malul marii - are efectul unui adevarat masaj asupra gleznelor, favorizand reducerea inflamatiei. Plimbati-va cu pasi repezi.

5. Aplicati zilnic o crema destinata inlaturarii senzatiei de picioare grele.


Infoplus

Amestecati cinci picaturi de ulei esential de menta in 20 ml ulei vegetal alimentar (de floarea-soarelui sau de migdale dulci, de exemplu). Puneti cateva picaturi de preparat in palme, frecati-le una de cealalta, apoi cuprindeti cu ele o glezna. Faceti mici rotatii, apasand usor cu buricele degetelor. Executati miscarea doua-trei minute pentru fiecare picior. Acest masaj atenueaza senzatia de greutate in glezne si faciliteaza microcirculatia sanguina.

Foto: avantaje.ro; Medicina naturista nr. 6 (166)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa